Memoari ćerke Kerija Granta

“Bio je savršen, po mom mišljenju. I nikada niko neće dostići to savršenstvo. Čak ni Kluni”, riječi su Dženifer Grant, jedine ćerke slavnog holivudskog glumca i autorke knjige Good Stuff: A Reminiscence of My Father, Cary Grant

spot_img

Od Džordža Klunija u svakoj ulozi do Džona Hema, najviše u Mad Menu, pa od Pirsa Brosnana kao Džejmsa Bonda do Džejmsa Franka kao zaštitnog Guccijevog lica, svaki glumac s urođenim šarmom, stilom i ironijom prije ili kasnije dočeka da ga porede sa Kerijem Grantom. “Bio je savršen, po mom mišljenju. I nikada niko neće dostići to savršenstvo. Čak ni Kluni”, riječi su Dženifer Grant, jedine ćerke slavnog holivudskog glumca Kerija Granta. Kaže da je Džordž Kluni samo ponekad podsjeti na oca jer je “nevjerovatno lijep, veoma rezervisan, pomalo misteriozan… Ali, njegov smisao za humor je ekscentričan, dok je očev bio tradicionalan”. Zbog nje je napustio film, te se od filmske i ikone šarma transformisao u najnježnijeg oca, kojeg Dženifer opisuje u knjizi Good Stuff: A Reminiscence of My Father, Cary Grant, objavljenoj 2011. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli getTV (@getgreattv)

Savršena zabava

Kćerka Kerija Granta, Dženifer Dajan Grant, rođena je 26. februara 1966. tokom njegovog trogodišnjeg i problematičnog braka sa četvrtom suprugom, 35 godina mlađom glumicom Dajan Kenon. Imao je 62 godine kada je prvi put postao otac, a iza sebe bogatu karijeru i preko sedamdeset snimljenih filmova te je odlučio da se potpuno posveti novoj životnoj ulozi. Dženifer se sa radošću sjeća najranijeg djetinjstva. “Tata je bio u stanju da učini zanimljivom svaku moguću situaciju iz svakodnevnog života, da je transformiše u savršenu zabavu. Mnogo smo se smijali i šalili.” Bili su veoma povučena porodica, neobično ljubomorna na sopstvenuu privatnost, sa članovima koji su se trudili da žive kao sasvim običan svijet. “Kada imaš oca koji je tako slavan i poznat u cijelom svijetu, prirodno je da detalje iz vašeg života, neke samo vaše zajedničke trenutke zadržiš samo za sebe. Ali, 25 godina nakon njegove smrti konačno sam osjetila da sam spremna da podijelim sa javnošću ono što sam samo ja znala o njemu”, objašnjava Dženifer potrebu za nastajanjem knjige u kojoj je govorila o njihovim putovanjima u Hemptons (luksuzna njujorška rivijera), u Monako, gdje se kao djevojčica igrala sa godinu starijom princezom Stefani, a najviše o očevoj životnoj filozofiji, o tome kako je bio nježan, ljubazan, pažljiv, “veoma poseban na svaki mogući način”.

Iako je njena majka tokom procesa razvoda navela i Kerijevo nasilno ponašanje kao jedan od razloga, Dženifer se toga ne sjeća. Priznaje da je bila veoma mala kada su se razveli, ali se ne sjeća ničeg sličnog, nikada ih nije čula ni da se svađaju. “Pitali su me da li se osjećam odgovornom zbog očevog povlačenja, s obzirom da je to učinio poslije moga rođenja, ali on je to želio baš tada, u trenutku kada mu je karijera bila na vrhuncu. Ta odluka je nastala u skladu sa njegovim karakterom i nikada se nije kajao zbog nje. Bila sam sretna što sam do kraja njegovog života imala svu njegovu pažnju i ljubav.”

Kratka epizoda sa drogom

-

O Keriju Grantu pričalo se svašta, najviše o njegovom privatnom životu i navodnoj homoseksualnosti. “To je smiješno, ljudi uvijek pričaju, izmišljaju priče i kada za njih ima osnova i kada nema. Vjerujem da nema ničega istinitog u pričama o očevoj homoseksualnosti, ali isto tako vjerujem da se sviđao muškarcima i da su ga mnogi od njih željeli. Ne bi me čudilo ni da je na neki svoj način uzvratio na flert. Znao je reći da ga zabavlja to proglašavanje homoseksualcem, te da uglavnom potiče od žena koje se nadaju da će u praksi dokazati suprotno. Govorilo se da je početkom 60-ih koristio halucinogene droge, kao što je LSD. Bila je to kratka epizoda prije mog rođenja, pričali smo o njoj, nazivao ju je pokušajem da stvari vidi jasnije. Nije bio vjernik, ali je mislio da sami imamo moć upravljanja vlastitom sudbinom.”

Kakav deda, takav unuk

Keri Grant nije želio da ćerka krene njegovim stopama, smatrao je glumački život preteškim za ženu, pogotovo za onu koja odluči da postane i majka. Zbog toga je i on odvojio jedno od drugog, najprije je bio fokusiran na karijeru, a potom na očinstvo. Iako se nadao da će njegov model slijediti i Dženifer, sedam godina poslije očeve smrti debitovala je u televizijskoj seriji Beverly Hills 90210. Imala je 26 godina i shvatila da je vrijeme da izabere svoj put. Odlučila se okušati u glumi, bilo joj je zabavno te je igrala u TV serijama i nekoliko filmova. Posljednjih nekoliko godina nije glumila, potpuno se posvetila pisanju, izjavivši kako je ono postalo njena nova strast. U avgustu 2008. postala je majka, sa partnerom Skotom Vudom živi u Los Anđelesu, a o sinčiću Keriju kaže: “Svi moji prijatelji kažu da veoma liči na djeda čije ime nosi, da već posjeduje prirodan i spontan smisao za humor kao njegov. Ako bude želio da postane glumac, neću mu stajati na putu.”

GRACIJA 21/2014.

Priredila Snežana Crkvenjaš

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO