Merisi Suljević priznanje “Naj menadžerke u Crnoj Gori” u medijima

spot_img

Izvršna direktorka Sutonprinta i direktorka marketinga magazina Gracija – Merisa Suljević – dobitnica nagrade za “Naj menadžerku u Crnoj Gori” u medijima za 2017. godinu. Pored nje, nagradu u istoj kategoriji osvojile su urednica Jutarnjeg programa Radio-televizije Crne Gore Marija Razić, kao i izvršna direktorka TV Vijesti Marijana Kadić Bojanić.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) da svečanoj ceremoniji u Podgorici dodijelila je nagrade laureatkinjama izbora za “Naj menadžerke u Crnoj Gori“ za 2017. godinu, a nagrade su dodijeljene, kako navode iz UPCG, u cilju promocije uspješnih poslovnih žena koje svojim odgovornim radom, profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja.

Dodijeljeno je 12 ravnopravnih nagrada za rezultate u 2017. godini, i to u četiri kategorije: privreda, javni sektor, civilni sektor i mediji. U kategoriji Privreda, ravnopravne dobitnice nagrada “Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su: Darinka Stanić, upravnica ekspoziture Societe Generale banke Montenegro u jednoj od ekspozitura u Podgorici, Ksenija Iković, liderka Dizajn tima Bild Studija, Zorica Mišković Pavićević, glavna izvršna direktorka Delta M CG. U kategoriji Javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada “Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su: Ana Vukadinović, generalna direktorka Direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju – Ministarstvo vanjskih poslova, Nemša Omerhodžić, potpredsjednica Opštine Bijelo Polje, Snežana Burzan, izvršna direktorka JU KIC Budo Tomović. U kategoriji Civilni sektor nagrade su osvojile Ana Novaković, izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija, Biljana Zeković, izvršna direktorka SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, kao i Maja Raičević, izvršna direktorka Centra za ženska prava. Plakete UPCG uručene su: Milosavi Mili Žugić, članici UO UPCG i osnivačici Asocijacije poslovnih žena CG – za doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u biznisu i menadžmentu u Crnoj Gori, Nadi Drobnjak, predsjednici Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore – za ukupan doprinos procesima ekonomskog osnaživanja žena u Crnoj Gori. Plakete su uručile Svetlana Vuksanović, predjednica i Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG.

Svečanost je organizovana je u okviru završne konferencije projekta “Žene u menadžmentu u Crnoj Gori: Podrška liderstvu i karijernom razvoju žena u Crnoj Gori” koji sprovodi Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) uz podršku Međunarodne organizacije rada (ILO), u okviru regionalnog projekta ILO i UNDP “Promocija inkluzivnih rješenja na tržištu rada na Zapadnom Balkanu” koji finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).

Konferenciju su organizovali UPCG i ILO, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i Asocijacijom poslovnih žena Crne Gore.

Možda vas zanima

spot_img

NEDAVNO OBJAVLJENO