spot_img

Milica Dabović: Rođeni sam borac

spot_img
Razgovarala Dragana Đurić
Foto Privatna arhiva i Andreja Damnjanović

Dok se aktivno bavila košarkom, Novljanka Milica Dabović (35) bila je u centru pažnje javnosti zbog ostvarenih uspjeha. Nedavno je odlučila da javno progovori o svom nasilnom dečku Simonu Šikliću i da stavi tačku na njihovu vezu i takav život. Nakon dugog perioda ćutanja, strepnje i straha, Milica je konačno smogla snage da mu se suprotstavi, da nakon mučnih ponižavanja prizna da je zbog dečkove ljubomore postala žrtva nasilja.
“Predugo je trajalo nasilje, predugo sam ćutala i riješila sam da progovorim onoga dana kada nisam mogla više da trpim i shvatila da više ne postoji bajka koju sam stvorila u svojoj glavi. Sada znam da je trebalo i ranije to da se desi, ali baš zbog toga želim da pošaljem poruku ženama koje su u sličnoj situaciji, da nikad ne ćute i trpe. Sada se vjerovatno pitate zašto sam ja to uradila, a moj odgovor je, zato što sam bila u strahu.”
Nakon što je nedavno viđena u muškom društvu i čitave lavine komentara u medijima kako je ponovo zaljubljena i u novoj vezi sa “arhitektom iz Beča, imućnim biznismenom i vlasnikom građevinskih firmi u Lihtenštajnu i Austriji”, Milica je na svom Facebook profilu napisala otvoreno pismo medijima, u kojem, između ostalog piše: Moj prijatelj Vuk jedan je od onih koji su mi u teškom momentu pružili ruku. Vuk i ja nismo u ljubavnoj vezi. Niti je on moj budući finansijer, kako ga zli jezici nazivaju. On nije zaslužio da se o njemu piše ništa ružno. Vuk je dobar čovek. I moj, trenutno, najveći oslonac. Mi smo samo prijatelji. A, prijateljstvo je svetinja.

Kada, u kom trenutku, ste shvatili da morate javno da skrenete pažnju na problem koji imate?
– Nedugo nakon početka našeg zajedničkog života počeli su prvi problemi, a razlog je oduvijek bila ljubomora. U trenutku kada nisam mogla više da podnosim prijetnje, ponižavanje, bol, omalovažavanje, vrijeđanje i krađu… Nije tu više bilo ničeg.
Jeste li se povjerili prijateljima?
– Samo jednoj prijateljici. Zapravo, bilo me je sramota priznati prijateljima kako mi je s njim, pokušavala sam samo da pričam o onome što je bilo najbolje. Uspijevala sam i sebe da ubijedim da tako mora, da je tako pravilno i živjela s tim.
Da li je bilo straha kada ste na vratima stana našli poruku u kojoj je pisalo i da se živi nećete vratiti iz Francuske ako tamo budete otišli da nabavite dokaze protiv bivšeg dečka?
– Odmah sam otišla u policiju. Sada više nema straha. Želim da znate da nisam više sama. Uz mene je Vuk.
Pored podrške fanova, da li ste zatražili i stručnu pomoć?
– Jesam, naravno. Sada o meni brinu stručnjaci.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji br. 101, 17.03.2017.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO