Mirisna radionica u Cosmetics Marketu

Paolo Terenzi kreirao je za Podgoričane tečnu emociju koja nadilazi trendove

Ekskluzivna parfimerija By the Perfume and More, u okviru Cosmetics Marketa 27, u TC City Mall, ugostila je Paola Terenzija, proslavljenog nosa parfemske kuće Tiziana Terenzi, koji je priredio master class radionicu najvećim ljubiteljima niche mirisa. Paolo Terenzi vodi italijansku niche kuću sa svojom sestrom, koja je kreativna direktorica i dizajnerica i po kojoj brend nosi ime. Portfolio parfemske kuće Tiziana Terenzi, koji je potekao iz porodične radionice iz davne 1968. godine u italijanskom gradiću Cattolica na jadranskoj obali u blizini Riminija, iz generacije u generaciju prenosi osjećaje proživljene tokom putovanja, “ulovljene” u neprocjenjive bočice parfemskog ekstrakta.
“Brend Tiziana Terenzi nastao je iz zajedničke strasti i umjetničkog rada moje sestre i mene, uvijek spremnih za naporan rad, baš kao što su prije nas činili naš otac i djed. Mi smo dvije duše ujedinjene u apsolutnoj različitosti, sa zajedničkom misijom stvaranja jedinstvenih tekućih, vizualnih i taktilnih emocija”, kaže Paolo, dodajući kako je brend Tiziana Terenzi rođen iz ljubavi i sjećanja na oca te želji da proslave njegovo ime.
Paolo je poznat po tome što obožava da radi s prirodnim sirovim materijalima koje lično sakuplja na svojim brojnim putovanjima širom svijeta. U njegovoj mirisnoj biblioteci je između 200 i 300 dragocjenih nota koje miješa i kreira mirisne kompozicije, a koje su, među ostalim, donijeli slavu u svijetu vrsnih poznavalaca mirisa, ali i nominaciju za Fifi Awards, jednu od najprestižnijih nagrada u svijetu parfema koju nazivaju parfemskim Oskarom.
Strast prema putovanjima, kolekcioniranju uspomena i njihovom pretakanju u mirisne note u sebi nosi i V Canto, sestrinski brend Tiziane Terenzi. Inspirisani Danteovom Božanstvenom komedijom, mirisi V Canto pričaju o putovanju ka najčistijoj i najodvažnijoj emociji – ljubavi, upakovani u bočice parfema s rijetkim i dragocjenim esencijama koje ih čine jedinstvenim i nezaboravnim.
“Naša parfimerija je umjetnička, želimo stvoriti čudo koje može odoljeti vremenu i modi, tečne emocije koje se stapaju s kožom i prožimaju onoga koji ih nosi”, zaključio je Paolo, a da je doista tako uvjerili su se predstavnici medijskih kuća i influenseri tokom trosatne mirisne radionice, s koje su za uspomenu ponijeli personalizovani miris, tečnu emociju koja nadilazi trendove. (Foto Danilo Jevtić)

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...