spot_img

Mirjana Muratović

spot_img
Piše Marina Strugar
Foto Anes Lekić, privatna arhiva

Kakav je osjećaj biti zvanično najljepša Crnogorka?
– Osjećaj se ne može opisati riječima, mada me lagano popušta euforija koju sam osjećala prilikom proglašenja za miss Crne Gore. Smatram da moj mandat ne traje samo godinu, jer ljepota i dostojanstvo ne bi trebalo da budu vremenski ograničeni dok je kruna na glavi, već se nose cijeli život.
Da li imate plan za predstavljanje na svjetskom izboru ljepote u Bangkoku, kakva su Vaša očekivanja i koliko se radujete?
– Plan postoji, ali je tek u početnoj fazi. Za sada mi je to još sve u glavi. Decembar je za mene vrlo blizu, iako kalendarski nije. Očekujem uvijek da sve bude pozitivno. A što se tiče radovanja, jednostavno me prožima i ima velikog uticaja na mene, pa je vjerovatno prisutnost takve pozitivne emocije razlog mog optimističkog razmišljanja.
Postali ste i zaštitno lice hotela Verde i stipendista Univerziteta Donja Gorica, Vi ste se opredijelili za komunikologiju i medije.
– To mi je čast i zadovoljstvo, a ujedno i obaveza da to i opravdam. Odlučila sam se za komunikologiju i medije jer je komunikacija prisutna u svakom segmentu društvenog života, stoga je i bitna, a prvenstveno zato što to volim.

Kako sebe vidite u budućnosti?
– Sebe vidim kao uspješnu i, nadam se, porodično ostvarenu ženu.
Ljepota je za Vas…
– Širok pojam, a ne samo ono što se na prvi mah pomisli, fizički izgled. Uvijek volim da naglasim da ljepota nije kompletna ako ne dolazi iznutra.
Vode li Vas kroz život emocije ili racio?
– Zavisi od situacije, za neke treba da se isključi emocija da bi se pravilno rasudilo, iako je to ponekad teško. U svakom slučaju voljela bih da su emocija i racio u saglasju.
Imate li neku naviku koje želite da se oslobodite?
– Prvo što mi pada na pamet je da bih voljela ranije da idem spavati i ranije se buditi. Tu ću naviku, htjela ili ne, u narednom periodu morati da promijenim.
Koja su književna dijela, odnosno autori, doprinijeli oblikovanju Vaše ličnosti?
– Kad je riječ o oblikovanju moje ličnosti, tu ulogu su “odigrali” roditelji. Njima je dodijeljena dirigentska palica. Kad je riječ o književnim djelima, više su mi pomogli da na neke životne situacije, ljudske sudbine gledam šire, iz drugačije perspektive.
Koga biste od poznatih lica ugostili na večeri?
– Ugostila bih više ljudi. Neki od njih nisu medijski poznati, ali su uradili dobra, humana djela. A od poznatih, više ljudi iz različitih profesija.
Kada biste imali moć da mijenjate svijet, šta biste uradili?
– Prvo bih uništila sve vrste naoružanja, a to bi se jednim dijelom reflektovalo da ne bude toliko bolesnih i siromašnih. Za početak dovoljno…
Bez čega ne možete zamisliti život?
– Bez porodice. Jer porodica je moja podrška, ljubav i oslonac za sve u životu.
Moto kojim se vodite?
– Ne odustaj!
Kako planirate da provedete ljeto?
– Moja baka, tetka i sestra žive u Zelenici, tako da nestrpljivo čekam da stignem u moj drugi dom i da uživam sa njima u ljetnjim čarima.

Gracija 161. 5.7.2019.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO