Moć pozitivnog razmišljanja

Pozitivna energija daje samopouzdanje, osjećaj sreće, zdravlja, vitalnosti, motivisanosti...

spot_img

Izgradnja pozitivnog stava je proces koji može lako da se nauči ako se dosljedno primjenjuje. Evo nekoliko praktičnih savjeta kako da život učinite čudesnim.

BUDITE NAJBOLJI Vi ste neponovljivi, savršeni. Posjedujete mnoštvo neotkrivenih talenata koji jedva čekaju da isplivaju van. Potrudite se da ih otkrijete, radite na njima punom parom da biste ispunili vašu životnu svrhu.

MEDITIRAJTE Opuštanje od 10 do 15 minuta duboko dišući u ugodnoj fotelji i komotnoj odjeći svakog dana, umanjiće stres i učiniti da budete “laki” i “prozračni”.

NAPRAVITE SPISAK ZAHVALNOSTI Zavirite u sebe. Pogledajte osobu koju vidite u ogledalu. Zapišite šta je to što volite na sebi. Polako iščitavajte naglas. Tako će vam se vratiti samopouzdanje, pa ćete da osjećate veću zahvalnost prema ljudima u vašem životu i svemu oko sebe.

OBUCITE JARKE BOJE Zašto da se skrivate u “crnini”? Pokažite svijetu vašu radost, strast, entuzijazam, otvorenost kroz crvenu, narandžastu, plavu boju… Samim tim vam se bude samopouzdanje, energija, otvorenost uma i komunikativnost.

LISTAJTE FOTO-ALBUME Oživljavanje zaboravljenih, predivnih uspomena će vam donijeti osmijeh na lice i želju da još jednom doživite nikad prežaljene avanture i događaje, bilo da se radi o putovanjima ili nečem drugom. Zašto da ne?! Sve je moguće sa željom i voljom!

ŠIRITE LJUBAV Ljubav je pokretačka snaga, najljepši osjećaj na svijetu. Govorite “volim te!” svima, čak i komšiji kojeg ne podnosite.

SLUŠAJTE MUZIKU Muzika je oduvijek bila lijek za sve bolesti. Pronađite zaboravljenu pjesmu, pjevajte, plešite. Život će vam postati muzika.

RIZIKUJTE Uradite ono što nikada niste. Preuzmite posao za koji mislite da niste sposobni, izađite sa ljudima za koje mislite da nemate dodirnih tačaka. Glasno i jasno izrazite svoj stav iako imate strah od odbacivanja. Sve će to da proširi vaše vidike, sruši mentalne barijere i učini da se osjećate kao da možete da pokrenete svijet.

IGRAJTE SE SA DJECOM Djeca su vaši najbolji učitelji. To je zaista tako. Nećete nikada dobiti iskrenijeg, ni zabavnijeg prijatelja. Vaš život će da dobije novi smisao.

ODBACITE KRITIKE I PREDRASUDE Poštujući sebe i svoj život, poštujemo druge i njihove živote. Nemojte sebi da dozvolite da se uhvatite u ogovaranju. Svako ima pravo na svoj život i sopstveni izbor. Neka vaš izbor bude fokusiranje na sebe i svoje ciljeve.

PROMIJENITE NAVIKE Navike poput lijenosti ili neodgovornosti su kočnica prema uspjehu. Odlučite se za promjenu. Navijte sat ranije, napravite listu obaveza i slično.

GLEDAJTE KOMEDIJE Ništa ne može da nas nasmije kao dobar film. Sve krimi i horor priče “bacite u kantu”, jer vas čine gnjevnim i povećavaju stres koji sigurno ne želite u životu.

IZGOVARAJTE AFIRMACIJE Nekoliko puta dnevno izgovarajte pozitivne rečenice kao što su: “Ja sam divna”, “Na krovu sam svijeta”, “Moj život je fantastičan”, “Ja sam magnet za sreću”, “Sve mi ide od ruke”.

VRATITE SE PRIRODI Ljepota je u jednostavnosti. Odlučite jedan dan da se ne našminkate, da ne obučete “markiranu” odjeću, ne mislite kakva vam je frizura i da li izgledate dobro u nečemu ili ne. Odlučite da je taj dan – dan prihvatanja sebe. Zavolite svoje tijelo, lice, usne, oči. Znajte da ste posebna osoba i da imate svoje mjesto u ovom svijetu i da vas ne određuju šminka i odjeća.

GRACIJA 13/2013.

Napisala Delila Sijarić

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO