Boris Ćalić: Crna Gora kao inspiracija

Nova kolekcija poznatog dizajnera inspirisana je ljepotama Crne Gore i elegancijom One&Only Portonovi rizorta

Lansirajući ekskluzivnu limitiranu kolekciju Borisa Ćalića Depth over Distance, One&Only Portonovi slavi umjetnost putovanja. Kolekcija je nastala pod uticajem prirodnih ljepota i bogate lokalne kulture, te slavi modernu ženu koja teži kreativnosti na jednostavan način. Sinonim je vrhunske elegancije i svedenosti, namijenjena djevojkama i ženama koje vole jednostavne, poslovne, ali prvenstveno suptilne kombinacije. U sve bržem svakodnevnom radnom ritmu koji nas zaokuplja, u obilju pretjerivanja, ova kolekcija predstavlja pravo modno osvježenje koje sadrži komade kako za boravak na egzotičnim mjestima, tako i za urbanu sredinu.
“Rizort One&Only je kao otmjeni luksuz i šik novog doba uspio da istovremeno ovjekovječi tajne prirode, što je našlo izraz i u ovoj modnoj kolekciji kroz harmoniju dizajna, boja i materijala”, kazao je Ćalić, dodajući: “Nisam razmišljao u pravcu glamura, već o tome šta za današnju ženu predstavlja luksuz. Želio sam da na estetski način probudim njena čula, kako kroz korišćenje palete boja koja će stvoriti vizuelni doživljaj, tako i kroz materijale kroz koje čulo dodira budi senzacije. Smatram da danas zaboravljamo da je odjeća ‘drugo’ tijelo i da stoga mora biti, koliko je to moguće, naš prirodni produžetak. Glamur kao termin bih izbacio jer je u današnjem svijetu iskrivljen i predstavlja lažan sjaj koji se reflektuje kroz kič materijale. Žena za koju ja stvaram ne razmišlja u tom pravcu.”

Nova modna kolekcija je, kako se navodi u njenom opisu, u sebe utkala nježnu snagu mora, svježinu vazduha, vrhove planina, dašak maestrala, koji se kroz kreativni izraz duše spajaju u odjevnim komadima diskretne elegancije, tako da ova kolekcija nije samo priča o modi nego i priča o načinu života. “Upravo tako. Stil života koji teži ka spajanju s prirodom, uprkos ubrzanom tempu života. Kolekcija je kompletno urađena od potpuno prirodnih i izrazito prijatnih i laganih materijala, što se stilski podudara sa ambijentom rizorta One&Only Portonovi, kao primjerom diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju s prirodom i udobnost”, kaže dizajner i otkriva buduće aktivnosti. “U planu je razvoj brenda kroz online prodaju, zatim nekoliko bitnih projekata od kojih bih izdvojio posljednji, za kompleks Mamula, gdje sam takođe ostao dosljedan svom dizajnerskom identitetu i ideji sjedinjavanja sa prirodom.” (M.Strugar/Foto One&Only Portonovi, Dado Ljaljević)

Gracija 205
Prethodni članak
Naredni članak

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno