Moda i obuća: Kroksice se vraćaju – rekordna zarada u prvom tromjesečju

spot_img

Nikada ne biste pomislili da je tako nešto moguće.

Muzički urednik Oskara, Kvestlav (Questlove), zaista je prošetao u kroksicama crvenim tepihom na ovogodišnjoj dodjeli najprestižnijih nagrada u oblasti filma.

Štaviše, njegove papuče bile su srpejom obojene u zlatno za ovu posebnu priliku.

Proizvođač obuće, kompanija Kroks, objavio je u utorak rekordne prihode u prvom tromjesečju i odlučio da poveća ukupna očekivanja za ovu fiskalnu godinu.

Ukupan prihod od prodaje dostigao je 460 miliona dolara u prva tri mjeseca 2021. što je čak 64 odsto više u poređenju sa istim tromjesečjem prethodne godine.

-

Neoporezovani profit kompanije skočio je na 122,5 miliona dolara zaključno sa martom, značajno iznad 18,7 miliona, koliko je ta suma iznosila godinu dana ranije.

Iako su februarske procjene za rast prodaje u 2021. bile na 25 odsto, prvi čovjek Kroksa, Endrju Ris, sada očekuje da brojke porastu za 50 odsto.

‘One papuče’

Mnogi su se okrenuli ovim udobnim klompama koje su nosili uz čarape i dukserice tokom karantina, pa su kroksice postale “one papuče” koje su prerasle u simbol života tokom pandemije korona virusa.

Potražnja za kroksicama je “veća nego ikada ranije”, tvrdi Ris.

Ova američka marka obuće je prethodno počela saradnju sa poznatim licima i pop zvijezdama kako bi povratila popularnost.

Reper Post Meloun je kroz partnerstvo sa Kroksom dizajnirao papuče koje podsjećaju na švajcarski sir.

Uslijedile su saradnje sa latino pop zvezdom Bed Banijem i pjevačem Džastinom Biberom, a obuća nastala iz tih partnerstava rasprodata je nekoliko minuta pošto je puštena u prodaju.

Kompanija iz Kolorada usredsredila se na onlajn prodaju, koja je u prvom kvartalu skočila 75,3 odsto na godišnjem nivou i činila trećinu ukupnih prihoda od prodaje.

Bitan dio strategije je i promocija na društvenim mrežama.

Hešteg kroks (#crocs) privukao je više od 1,6 milijardi pregleda na TikToku, gdje su influenseri postavljali snimke na kojima igraju u kroksicama ili redizajniraju svoje klompe.

Firma u budućnosti planira da podstakne dalji rast izbacivanjem novih proizvoda poput sandala ili programa Jibbitz, koji omogućava ljubiteljima ove obuće da sami izaberu kako će njihov par izgledati.

Takođe, planirano je da se posveti veća pažnja javnim ličnostima i društvenim kampanjama u Aziji, koju u Kroksu vide kao tržište sa “najvećim kapacitetom za dugoročni rast”.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO