Kristina Đurković i Andrea Čepić: Sa klasičnim komadima nema greške

“Montenegro Fashion Week je najveći modni događaj u zemlji, čast nam je da se pojavimo i predstavimo našu modnu priču”, kažu Kristina i Andrea koje stoje iza novog modnog brenda Anki, čije kreacije karakterišu otmjenost, nosivost i komfor

Razgovarala Marina Strugar
Foto Đorđe Bukvić

Kristina Đurković, model i bivša misica turizma, sa prijateljicom Andreom Čepić, modnom stilistkinjom i studentkinjom Fakulteta za modni dizajn, pokrenula je novi modni brend Anki, koji će predstaviti na Montenegro Fashion Weeku. Specifičan modni izraz privukao je pažnju publike, ali i poznatih dama koje su se prepoznale u njihovoj estetici.
“Zamisao nam je bila da naši modni komadi budu nosivi i komforni. S obzirom na to da su naša ciljna grupa mlade djevojke koje žele biti otmjene i u koraku s modnim trendovima, željele smo da kreacije iz kolekcije Anki ujedno budu i pristupačne, da ih djevojke naših godina mogu sebi priuštiti. Montenegro Fashion Week je najveći modni događaj u zemlji, čast nam je da se pojavimo i predstavimo našu modnu priču. Za kolekciju sa kojom ćemo se predstaviti inspiracija su nam bile zemljane boje, štof, svila i saten materijali, koji se lako mogu kombinovati i za dnevne i za večernje outfite. Kolekcija se sastoji od oko 15 modela. S velikom pažnjom i posvećenošću pristupamo izradi svakog modela, od izbora materijala do najsitnijeg detalja, jer je pojavljivanje na MFW-u i mogućnost da se nađemo uz velika imena koja su godinama u svijetu mode veliki izazov za nas i važan iskorak za naš brend.”

Kako biste opisale vaš stil, kakva odjeća je najzastupljenija u vašim ormarima?
– Imamo veoma sličan ukus za modu, čak nam se često dešavalo da se neplanirano pojavimo potpuno isto obučene, što nas čini odličnim saradnicama. Ako tome dodamo ljubav prema modi i iskustvo koje smo stekle baveći se njome kroz naše profesije, onda nas to čini sjajnim tandemom. Vjerujemo u našu priču, jer želimo da stvaramo lijepe odjevne komade u kojima ćemo uživati podjednako i naše divne dame i mi. Naš modni senzibilitet se reflektuje upravo kroz kreacije koje stvaramo. Stil koji njegujemo privatno je blizak italijanskoj modi, sofisticiran modni izraz baziran na klasičnim basic stvarima s kojima se nikada ne može pogriješiti. A to su dobar jeans, bijela košulja i sako, must have komadi koje bi svaka djevojka trebalo da posjeduje u svom ormaru.
Da li ste pristalica kombinovanja skupe i jeftinije garderobe?
– Svakako da jesmo, to je ono što i same primjenjujemo. Novac uopšte ne igra presudnu ulogu, već je najbitnije imati ideju i istančan ukus za modu. I ono čega se držimo jeste da sa klasičnim komadima nikada ne može pogriješiti.
Koji je ključni modni detalj na ženi? S kim najviše volite da idete u kupovinu i šta je za vas dobar šoping?
– Ključni modni detalji su dobre cipele, torba i kaiš, i to je ono na šta smo spremne izdvojiti veću sumu novca. Ono čime se vodimo je damski, elegantni stil, i smatramo da je žena najljepša u takvim odjevnim komadima. U kupovinu obično idemo neplanski i spontano, u većini slučajeva same. Dobar i uspješan šoping je kada pronađemo ono što smo zamislile da kupimo.
Stiže nam nova modna sezona, koji jesenji trendovi su vam favoriti?
– Naši jesenji favoriti su tzv. pidžama kompleti koji su udobni i lagani, a kada je riječ o bojama, ove jeseni nosiće se zemljani tonovi. Raduje nas povratak trench mantila i ženskih odijela.
Šta uvijek imate u neseseru? Koji je vaš omiljeni beauty ritual?
– Prvenstveno kozmetiku za njegu kože lica. Smatramo da je najljepše “našminkana” žena ona sa lijepom, njegovanom i dobro hidriranom kožom. Vjerujemo da je njegovana žena najljepša žena, zato na tretman lica i dobru kozmetiku nikad ne bi trebalo žaliti novac. Takođe, ni na dobar puder koji uz malo rumenila, maskare i nude ruža mogu na suptilan način najbolje da naglase ljepotu.
Kako reagujete na komplimente?
– Volimo da vidimo lijepu ženu na ulici i uvijek se okrenemo za njom, uživamo u tome da joj uputimo kompliment. A na komplimente koje i same dobijamo uvijek odgovorimo s velikom zahvalnošću, ljubaznošću i osmijehom – žena je ženi najbolji drug.

Gracija 206
Prethodni članak
Naredni članak

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno