NaslovnicaModaModna pobjednica 77. Mostre

Iz iste kategorije

Modna pobjednica 77. Mostre

“Kao filmski stvaraoci uvijek blisko sarađujemo i zato se bez mojih voljenih partnera osjećam usamljeno, ma koliko bile velike i moja čast i moja zahvalnost za ovu nagradu”, izjavila je Tilda Svinton, koja je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji nagrađena Zlatnim lavom za životno djelo. A ako bi postojala nagrada za pobjednicu i u modnom i stilskom smislu, 59-godišnja britanska glumica bi sasvim sigurno ponijela i tu titulu. Uvijek posebna i drugačija, originalna i maštovita, Tilda je plijenila pažnju kreacijama s potpisom Chanela i Haidera Ackermanna, a pokazala je i da, sada već obavezna, maska ne mora biti dosadna i obična. Modni kritičari kažu da su njene maske bile najoriginalnijii “aksesoari” na ovogodišnjoj Mostri. Ove moderne varijacije poznate karnevalske venecijanske maske djelo su islandskog umjetnika i dizajnera Džejmsa Merija, koji ih je izradio specijalno za Tildu. Na Instagramu je napomenuo kako je bio inspirisan kosturima raže (riba), morskom travom i orhidejama, ali i poznatom venecijanskom tržnicom Rialto, a u izradi je kombinovao bisere i zlato.

Tilda je prvu masku nosila na dodjeli Zlatnog lava, a drugu na premijeri filma La Voz Humana koji je snimila s Pedrom Almodovarom.

Džejms Meri je inače poznat po dugogodišnjoj saradnji sa pjevačicom Bjork, a ovu saradnju s Tildom strani mediji su već prozvali sudbonosnom.

Prethodni članakLjetnji must have
Naredni članakInspirisano renesansom

Nedavno objavljeno