Monika Beluči dobija nagradu David di Donatelo za karijeru

Monika Beluči dobiće nagradu David di Donatelo za karijeru, italijanski ekvivalent za Oskara, na ovogodišnjoj ceremoniji koja će biti održana 11. maja, saopštili su danas organizatori.

Predsjednica Akademije italijanske kinematografije i umjetnička direktorka Piera Detasis je karijeru Belučijeve opisala kao “zvjezdanu i mudru” i primijetila da joj je francuska kinematografija bila odana, prenijela je Ansa.

Beluči (56) je karijeru započela kao model prije nego što je počela da glumi u italijanskim, a kasnije i u američkim i francuskim filmovima.

Detasisova je rekla da Specijalni David za Moniku Beluči prepoznaje njenu jedinstvenu ljepotu, ali prije svega njenu sposobnost da se kocka i provocira, kao u slučaju Nepovratnog, naizmjenično radeći za poznate reditelje i mlade debitante ili inovatore i gotovo uvijek birajući elan autora.

“Ona je harizmatična, kosmopolita i istovremeno duboko Italijanka”, istakla je ona.

Belučijeva je izjavila za Ansu da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvijek bila i koja je i dalje izvor inspiracije za kinematografije širom svijeta.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...