Monika Knezović: Uživam dok kroz pjesmu dijelim emocije sa publikom

“Muzici morate biti stoprocentno posvećeni da biste imali vrhunske rezultate”, kaže pop pjevačica koja je novu pjesmu Molekul predstavila u dvije verzije

Piše Dragana Đurić
Foto Kristina Borodkina, Đorđe Cmiljanić, Aleks Dmitrović, privatna arhiva

Pjevačica Monika Knezović vratila se sa Ohridskog međunarodnog festivala sa još jednom nagradom, što je na najljepši način zaokružilo period koji joj je bio zaista nezaboravan. Pored promocije nove pjesme i spota za pjesmu Molekul, Monika je našla vremena i za rad na novoj pjesmi.
“Ljeto je bilo radno i baš sam uživala. Trenutno sam fokusirana na snimanje dueta koji ću uskoro predstaviti na jednom festivalu. O čemu je riječ, čućete uskoro”, rekla nam je Monika na početku razgovora.

Nakon pauze, obradovali ste nas novom pjesmom čiji je spot objavljen u dvije verzije. Šta očekujete od takvog načina predstavljanja?
– Cilj snimanja obje verzije, na maternjem i na engleskom jeziku, jeste da pjesma dopre do što većeg broja ljudi. Promociju sam napravila u Beogradu u PGP- RTS-u i zaista sam ponosna što je najveća izdavačka kuća imala sluha i prepoznala kvalitet.
Kakve su dosadašnje reakcije, a kakve još očekujete na spot i pjesmu Molekul?
– Reakcije na spot pjesme Molekul su iznad očekivanih. Uglavnom su komentari da pjesma zvuči i spot izgleda kao sa MTV-a. A kada dobijete takve komentare, onda znate da ste napravili nešto zaista kvalitetno. Snimanje je bilo veoma zanimljivo i dugo je trajalo, neću reći naporno jer bih vas slagala. Zaista sam uživala u svakom satu snimanja.
Koji Vam je omiljeni dio posla, da li je to studijski rad ili promocije, snimanja?
– U mom poslu najviše uživam u stvaralačkom dijelu, ali i na sceni. To je moj domaći teren i uživam kada sa publikom kroz pjesmu dijelim najljepše emocije.
Kako birate saradnike i šta nikako ne tolerišete u poslu?
– Dugi niz godina sarađujem sa provjerenim timom muzičara iz Crne Gore i Srbije. To je mala odabrana ekipa. Pri odabiru saradnika uvijek vodim računa da se razumijemo, što bi mi umjetnici rekli “osjećamo”. To je ključ stvaralačkog rada.

Jeste li odabrali da se bavite isključivo muzikom ili je u pitanju hobi?
– Muzikom se bavim od malih nogu, školovala sam se, usavršavala i nju odabrala kao svoju profesiju. Smatram da muzika ne može biti hobi i da muzici morate biti stoprocentno posvećeni da bi imali vrhunske rezultate. Kao i u bilo kojoj drugoj profesiji.
Koliko su Vam nagrade značile za izbor načina na koji se bavite muzikom?
– Nagrade su veliki podstrek za svakog izvođača. U mom domu ih imam mnogo, a posljednju koju sam dobila nedavno na Ohridskom internacionalom festivalu je baš za pjesmu Molekul, i veoma mi znači.
Čije mišljenje uvijek poželite prvo da čujete kada završite rad na pjesmi ili spotu?
– Po završetku neke pjesme ili projekta uvijek volim da čujem mišljenje svoje porodice i najbližih prijatelja koji su mi kao porodica. Upravo su mi oni inspiracija i motivacija za sve što radim. Moja su najveća podrška i ljubav. Inače, svakom projektu ili pjesmi pristupam temeljno. Volim da učestvujem u stvaralačkom dijelu. Perfekcionista sam, tako da volim sve da držim u svojim rukama i uvijek imam još nešto da dodam, bilo da je o muzici ili tekstu riječ.

Gracija 206

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno