google-site-verification: googlefc794645174d708f.html

Nedavno objavljeno

Možda je vrijeme da nabavite mačku

Mnogi ljudi nisu svjesni koliko mačke kao kućni ljubimci imaju uticaja na nas i koliko blagotvorno djeluju na naše zdravlje, a upravo iz tog razloga je asocijacija Animal Care objavila neke veoma korisne informacije.

Smanjuje stres Vibracije koje se stvaraju dok mačka prede djeluju sedativno na nervni sistem ljudi. Smanjuju stres i napetost koje često osjećamo po povratku s posla.

Dijagnostika predenjem U svijetu su ljekari sve svjesniji moći koju posjeduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja, došli su do zaključka da se predenje razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čovjeka na određenu bolest. Takođe, postoji potvrđena studija o različitim vrstama predenja koje se razlikuju zavisno od bolesti.

Snižava pritisak Povišen krvni pritisak takođe je stanje koje mačje predenje može regulisati. Ne kažemo da možete da je koristite umjesto ljekova, ali sigurni smo da će dobro djelovati na vas.

Jača kosti Prema riječima svjetskih ortopeda, frekvencija 25-200 Hz, koju proizvodi mačka dok prede, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

Smanjuje rizik od infarkta Prema posljednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40% manje rizika da dožive infarkt.

Ublažava otečenost i infekcije Stručnjaci takođe tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode ubrzava cirkulaciju, što doprinosi bržem smanjenju otečenosti i izbacivanju infekcije iz organizma.

Pozitivno djeluje na ligamente i mišiće Mnogi profesionalni sportisti primijetili su nevjerojatno pozitivno dejstvo svojih ljubimaca u trenucima zamora mišića ili ozljeda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, naučnici su potvrdili ovu pojavu i pa mnogi fizioterapeuti preporučuju sportistima da što više maze svoje ljubimce.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti