Na Univerzitetu Crne Gore uručene nagrade najboljim studentima

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG) nagrađeno je 18 najboljih studenata koji su postigli izuzetan uspjeh i istakli se rezultatima, a priznanja koja su dobili vide kao podstrek za dalji rad, usavršavanje i put za dalje uspjehe.

spot_img

Priznanja u vidu novčanih nagrada je dodijelio rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, uoči 17. novembra Međunarodnog dana studenata.

Božović je poručio nagrađenim studentima da je ono što su postigli u prethodnim godinama ljestvica koju valja prekočiti već sledeće.

„Za vas ne brinem, već ste navikli da pomjerate granice i vaš budući uspjeh se ne dovodi u pitanje. Ono što želim, a siguran sam i cijela akademska zajednica UCG, da ovaj podijum postane širi i uključi mnogo veći broj onih sa istaknutim rezultatima“, kazao je Božović.

Prema njegovim riječima, nije rijetko da pojedinac pregalaštvom i znanjem ubrza neke društvene tokove.

„Možda u ovom trenutku niste ni svjesni uloge i odgovornosti koju imate. Vaš polet, energija, udruženi sa znanjem koje imate i koje ćete tek steći, mogu ovoj zemlji da podare zamah, dovoljan da nas vine u krug razvijenih ili makar razvijenih“, istakao je Božović.

-

Podsjetio je da se na nedavno održanoj konfereciji u Rektoratu obratio uvaženi profesor i nobelovac Den Šehtman, koji je, kako je ukazao, u par rečenica pokušao predložiti put za Crnu Goru, sagledavajući izazove sa kojima se suočava.

„Njegov savjet je naizgled jednostavan – uložimo u ljude, odnosno u njihovo obrazovanje, pa će posledično zaiskriti i genijalnosti koje donose onu krupnu, supstancijalnu razliku u razvoju društva“, naveo je Božović.

Poručio je nagrađenim studentima da su neophodni Univerzitetu Crne Gore i zemlji.

„Nije floskula, već istina – vi ste velika nada za sve nas“, rekao je Božović.

On je kazao da je Univerzitet Crna Gora kuća u koju su uvijek dobrodošli i kad završe fakultete.

„Ovo je na izvjestan način apel svima da se snažnije utemelji „aluministička“ kultura. Prvobitno, riječ alumnus je imala značenje „sin koji brine o drugom“. Vi ste kćeri i sinovi ove kuće gdje ste hranjeni znanjem, u kojoj ste intelektualno i obrazovno sazreli, pa računajte na nas, naš UCG nećete zaboraviti“, naveo je Božović.

Nagrađena studentkinja Ekonomskog fakulteta UCG, Milica Damjanović, kazala je da joj je velika čast što je dobitnica nagrade, ali da osjeća veliku dozu odgovornosti da u budućnosti nastavi da korača ka novim uspjesima.

„Potrebno je puno truda i zalaganja za ovakav uspjeh, ali kad znamo šta su nam prioriteti, to ne bih percipirala kao odricanje, već kao kvalitetno uloženo vrijeme koje mi u perspektivi može otvoriti nove puteve“, navela je Damjanović.

Student treće godine Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, Miloš Kašćelan, rekao je da nije očekivao nagradu, navodeći da mu je drago što je primio i da mu predstavlja podstrek za dalji rad.

„Na Fakultetu dramskim umjetnosti držimo se kao klasa, pa je to zajednički rad, a moj se nekako prepoznao. Mislim da kod svakog studenta glume postoji velika doza odricanja, jer fakultet zahtjeva da stalno budemo prisutni, da smo aktivni i da vježbamo, da bismo za sledeći čas donijeli nešto novo i naprednije u odnosu na prethodni“, naveo je Kašćelan.

Nagrađeni su: Sara Milinković studentkinja Elektrotehničkog fakulteta sa prosjekom 10, Tamara Simonović studentkinja Filološkog fakulteta sa prosjekom 10, Dušan Subotić student Prirodno-matematičkog fakulteta sa prosjekom 10, Monika Vujisić studentkinja  Fakulteta likovnih umjetnosti sa prosjekom 9.98, Nina Radosović studentkinja Fakulteta za turizam i hotelijerstvo sa prosjekom 9.97, Milica Damjanović studentkinja Ekonomskog fakulteta sa prosjekom 9.93, Ivana Dendić studentkinja Muzičke akademije sa prosjekom 9.85, Milica Bojović studentkinja Fakulteta političkih nauka sa prosjekom 9.83, Miloš Kašćelan student Fakulteta dramskih umjetnosti sa prosjekom 9.82.

Nagrade su primili i Stojan Terzić student Medicinskog fakulteta čiji je prosjek 9.71, Momir Đuković student Pomorskog fakulteta sa prosjekom 9.70, Filip Filipović student Mašinskog fakulteta sa prosjekom 9.65, Dajana Premović studentkinja Biotehničkog fakultet sa prosjekom 9.56, Milena Abramović studentkinja Filozofskog fakulteta sa prosjekom 9.53, Jana Dragaš studentkinja Arhitektonskog fakulteta sa prosjekom 9.30,  Katarina Danilović studentkinja Pravnog fakulteta sa prosjekom 9.26, Mina Grebović studentkinja Građevinskog fakulteta sa prosjekom 9.20 i Milena Vlahović studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa prosjekom 9.11.

Izvor: prcentar.me

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO