Nedavno objavljeno

Nagrade mlade publike

U okviru sedmodnevnog programa Nagrade mlade publike, tinejdžeri i tinejdžerke imaće priliku da iz topline svojih domova, putem digitalnih platformi,pogledaju tri filma, učestvuju u sedam filmskih radionica i pohađaju časove glume kod mladih crnogorskih glumaca.

Članovi i članice žirija dobili su svoj privatni Festival Scope nalog putem kojeg će u periodu od 23. do 26. aprila gledati filmove koje je nominovala Evropska filmska akademija: Moj brat juri dinosauruse (r: Stefano Čipani), Moje nevjerovatno ljeto sa Tes (r: Stiven Vauterlod) i Roka mijenja svet (r: Katja Benrat).

U istom periodu, Podgorica film festival, uz podršku Filmskog centra Crne Gore, prvi put organizuje i filmske radionice za osnovce. U okviru online radionica, mladoj filmskoj publici će biti predstavljene teme koje predstavljaju uvod u film, te će zainteresovani učesnici i učesnice pohađati “Zoom” predavanja:”Vodič kroz scenario” Stefana Boškovića, “Zvuk i muzika u filmu” Marka Gošovića, “Produkcija filma (od snimanja do bioskopa)” Biljane Vušovič i Drite Llole, “Kamera i montaža” Ivana Čojbašića i Dušana Vulekovića, “Uvod u filmski prostor – scenografija” Dragane Baćović i “Režija i fotografija” Nemanje Bečanovića i Une Jovović.

Nedjelja 26. april, rezervisana je za analizu nominovanih filmova sa moderatorkamaTinom Kuzman i Biljanom Vušović, nakon čega će mladi žiriglasati za svoje favorite i zajedno sa vršnjacima iz 32 evropske države odlučiti koji film će postati ovogodišnji dobitnik Nagrade mlade publike.

U saradnji saCrnogorskom kinotekom i Udruženjem glumaca Crne Gore, ovaj kulturni i edukativan događaj za mlade ljubitelje filmske umjetnosti produžićemo za još tri dana. Od 27. do 30. aprilau “Zoom” učionicama održaće se glumačke radionice: „Tjelesna ekspresija glumca na filmu“ Vesne Vujošević Labović, „Koncentracija“ Jelene Đukić, „3,4 – Akcija!“ Anđele Radović, „Izmaštaj me, stvori me“ Kristine Obradović, „Kako biti prirodan na filmu“ Ivone Čović Jaćimović, „Da je glumac biti lako, glumac bi bio svako“ Milice Šćepanović, “KreAcija atrAkcija” Stevana Radusinovića, “Moj glas je moj instrument” Smiljane Martinović, „Glumac kameleon u digitalnom svijetu“ Sanje Vujisić, “Daj mi duše dio“ Branke Otašević, “Tema bez trema” Radmile Božović i „Šta bi bilo kad bi bilo“ Marije Labudović.

Najbolje članove i članice crnogorskog žirija Nagrade mlade publike ove godine očekuju i nagrade. Za najkreativnije odgovore na pitanja iz upitnika za učesnike,iz NVOPodgorica film festival pripremljene su novčane nagrade (1. nagrada 150 eura, 2. nagrada 100 eura i 3. nagrada 50 eura), Cineplexx Podgorica će talentovane osnovce nagraditi sa dvije godišnje karte za bioskop, a Crnogorska kinoteka poklanja vrijedne knjige o istoriji filma, dok će svi članovi žirija dobiti i diplomu kojom se potvrđuje da su bili dio ovog prestižnog međunarodnog događaja.

Nagradumladepublike u Crnoj Gori organizuje NVO Podgorica film festival, u saradnjisaCrnogorskomkinotekom. Partner u programimaEvropskefilmskeakademije je FilmskicentarCrne Gore. Događaj se organizuje pod pokroviteljstvom MinistarstvakultureCrne Gore.

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti