Najzgodniji trener Mundijala

spot_img

Fudbalski stručnjaci ga nazivaju “kraljem Afrike”, a svi ostali “dvojnikom Džejmija Lanistera iz serije Igra prijestola” (kojeg tumači danski glumac Nikolaj Koster-Voldo). Čini se da je plavokosog trenera reprezentacije Maroka upravo ta sličnost sa fiktivnim filmskim junakom učinila slavnim na aktuelnom Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Društvene mreže su jednostavno “pregorile” na pojavu ovog zgodnog Francuza, koji je uz teren uvijek u bijeloj košulji, te možemo zaključiti da zahvaljujući njemu nekim ženama i nije dosadno tokom Mundijala.

Oni malo upućeniji u “najvažniju sporednu stvar na svijetu” znaju da je Erve Renar (Herve Renard) bivši fudbaler, da je kratko bio trener francuskog kluba Lil, potom i reprezentacija Zambije i Obale Slonovače. Osvojio je Kup afričkih nacija sa Zambijom 2012. i Obalom Slonovače 2015. godine, te na taj način postao prvi selektor koji je dva puta osvajao pomenuto takmičenje.
Zbog povrede koljena je kao 29-godišnjak bio prisiljen da “okači kopačke o klin”, ali je previše volio sport da bi se od njega zauvijek oprostio, te je krenuo u trenerske vode. Rođen je 30. septembra 1968. i otac troje djece.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO