spot_img

Naša gitaristkinja Kristina Miljenović osvojila nagradu u Londonu

Naša priznata višestruko nagrađivana gitaristkinja Kristina Miljenović, osvojila je u Engleskoj u Londonu- na takmičenju "London Classical Music Competition" (LCMC) treću nagradu.

spot_img

U konkurenciji preko 900 takmičara iz cijeloga svijeta, sa svih kontinenta, kao jedina iz Crne Gore ušla je u finale. Takmičenje se sastojalo iz dva kruga, finale i super finale.
Kristinina ima nagrade sa svjetskih, Internacionalnih i domaćih takmičenja,ovo je njena 28.nagrada.
London Classical Music Competition (LCMC) je međunarodno takmičenje klasične muzike za muzičare širom svijeta, otvoreno za sve nacionalnosti i uzraste. Takmičenje traži talentovane izuzetne muzičare, mlade umjetnike koji imaju odlične muzičke vještine, izuzetnu snažnu ličnost i fantastičnu kreativnost u svom izvođenju, koji su već dostigli profesionalni nivo i festival može da bude dio njihovog puta ka međunarodnim karijerama. Ima za cilj da podstakne mlade i profesionalne muzičare da nastupaju i napreduju. Cilj ovog takmičenja je pronalaženja izvođača sa scenskim prisustvom, harizmom, talentom i celokupnim umetničkim uticajem.
Kristina  Miljenović ide u umjetničku školu za muziku i balet “Vasa Pavić” Podgorica, u klasi profesora Srđana Buatovića.
Pohađala je masterclass kod poznatih domaćih i stranih velikana gitare: Hubert
Kaeppel, Sanel Redžić, Predrag Stanković, Costas Cotsiolis, Pablo Menedez, Vojin Kocić, Dušan Bogdanović, Dževdet Sahatdžija, Sabrina Vlaškalić, Jorrit Douwes, Vera Ogrizović, Boris Tešić, Denis Azabagić, Aleksandar Hadži Đorđević, Srđan Tošić, Maroje Brčić, Petar Čulić, Zoran Krajišnik, Milena Petković, Darko Karajić, Istvan Roemer, Goran Listeš, Milkica Ponjavić i dr.

Od svih 28.nagrada Kristini najdraže nagrade su:

,,International guitar festival Rust“ Austrija 2020 – 2.mjesto.
„Guitar art festival“ Srbija 2019 – 3.nagrada.
„International guitar festival Tremolo” Sjeverna Makedonija 2020 – 1.nagrada i specijalna nagrada“A special surprise Tremolo awards for”.
„International music competition’’ Srbija 2020-1.nagrada.
„Pjeter Gaci XIX“ Albanija 2020-1.nagrada.
„Transilvania international guitar festival“ Rumunija-2020-2.nagrada i „Grand prix“ nagrada publike.
„Sarajevo international guitar festival“ Bosna i Hercegovina 2019-1.nagrada.
,,Montenegro international guitar competition”2019.-1.nagrada.
„Albania guitar festival”2020-3.nagrada.
,,Gaetano Marziale” Italija 2021-3 nagrada.
,,Pleven Guitar Festival”Bugarska
2021-2.nagrada.
,,International Moscow Music Competition“ Rusija 2021-2.nagrada
,,London Classical Music Competition“Engleska 2022-3.nagrada.
Školsko takmičenje Kotor 2021-1.nagrada i 2022-1.nagrada.
Državno takmičenje ,,XLV. Muzički festival mladih Crne Gore 2018”-srebrna lira.
Državno takmičenje ,,XLVII Muzički festival mladih Crne Gore 2022”-zlatna lira.

Nastupi
Kristina Miljenović održala je dva solistička konceta. Svoj prvi solistički koncert imala je sa 13.godina u atrijumu Kulturnog centra Kotor. A drugi sa 15.godina u crkvi Svetog Duha Kotor. U organizaciji Luke umjetnosti snimila je 4. muzička spota. Bila je jedna od kandidatkinja za dodjelu prestižne nagrade 21. novembar za najveće gradsko priznanje Opštine Kotor. Dobitnica je nagrade “Odličan 5” iz fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvijete,nauke, kulture i sporta. Takođe je i nosilac stipendije za najbolje talentovane učenike

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO