Od prvog albuma Ne brini iz 2001. godine Nataša Bekvalac imala je uzbudljivu karijeru koju su obilježili mnogo hitovi, ali i medijska pažnja koju je izazivao njen privatni život. Uvijek je isticala privrženost porodici koja je, kako kaže, izvor njene pozitivne energije koja joj je potrebna da bi bila zadovoljna žena. Poslije duže diskografske pauze objavila je album Original, koji se u prodaji našao prvih dana juna, a na njemu se nalazi i posebna pjesma Sine moj, posvećena ćerki Hani.
Intrigantna Novosađanka promociju novog albuma otpočela je singlom Original.  “Prije godinu dana imali smo jasan koncept albuma, a sama pjesma Original pun je pogodak za ljetnji period, veselih i laganijih nota. To je ujedno bilo i moje koketiranje sa drugačijim muzičkim žanrom od onog na koji su ljudi od mene navikli. Za veoma kratko vrijeme pjesma je postala veliki hit, a njen uspjeh svima nam je dao dodatni motiv za stvaranje ostalih pjesama za album.”

“Za moj stil, generalno modu u mom životu, zadužena je moja sestra Kristina koja već godinama vodi računa o svakom detalju kada je o mom izgledu riječ”

Vaše pjesme publika uvijek vezuje za Vaš lični život. Da li namjerno birate takve pjesme?
Imam tu sreću da su moji saradnici, autori pjesama meni jako bliski ljudi, moji prijatelji. Samim tim dobro me poznaju i uz umjetničku slobodu koju uvijek sebi dozvole, stvaraju se melodije i tekstovi samo za mene. Svakako da u svakoj od njih ima autobiografskih momenata, a ima i onih koje odglumim, ali svakako intimno doživim.
Koja bi u tom smislu bila pjesma sa novog albuma koju doživljavate najviše kao ličnu?
Pjesma Sine moj. Tu pjesmu sam posvetila Hani, i zato ona ima posebnu vrijednost i emociju.
Kada smo kod originala, kako reagujete na fanove koji pokušavaju da liče na Vas?
Kao javna ličnost svjesna sam da imam veliki uticaj na mlade ljude koji poštuju i vole muziku koju stvaram, zato izuzetno vodim računa da budem pozitivan primjer i šaljem dobru poruku publici. U tome mi često odmaže žuta štampa, tabloidi koji se putem tračeva, potpunih neistina, godinama trude da od mene naprave ono što nisam.
Imate dobar stil po mišljenju modnih stručnjaka, ali ne ističete to u prvi plan u intervjuima i na društvenim mrežama. Zašto?
Isključivo zato što sve što je fasada nije mi prioritet. Za moj stil, generalno modu u mom životu, zadužena je moja sestra Kristina koja već godinama vodi računa o svakom detalju kada je o mom izgledu riječ. Zadužena je za svaki editorijal, svaku fotografiju. Pored toga, idejni je tvorac mnogih spotova i generalno ima veliku ulogu i uticaj na moju karijeru.
Stalno ste u društvu svojih sestara i njihove djeca. Insistirate na tom porodičnom, uglavnom ženskom druženju. Da li se u toj atmosferi osjećate najbezbrižnije i najopuštenije?
U krugu svoje porodice svakako se osjećam najbolje, izvor su moje pozitivne energije koja mi je potrebna da bih bila stabilna i zadovoljna žena.
Nemate standardno radno vrijeme, kako to utiče na vrijeme koje provodite sa ćerkicom, kao i na svakodnevne roditeljske obaveze?
Upravo to što nemam stalno radno vrijeme izuzetno mi je važno. Tako mogu da provodim sa svojom porodicom i ćerkom mnogo više vremena od mama koje ga imaju. Vikendom kada radim, Hana se opet raduje jer je to vrijeme rezervisano za odlazak u Novi Sad kod mojih roditelja, kod kojih obožava da bude.
Smatrate li da je u vaspitavanju važnije koliko ili kako provodite vrijeme sa djecom?
Uvijek je bitno kako, a ne koliko vremena provodite sa djetetom. Poznajem domaćice koje ne izbijaju iz kuće i ne odvajaju se od svoje djece, iako je za očekivati potpuno drugačije, djeca su im nevaspitana i bijesna. Hana ima svoje obaveze mimo škole, ide u muzičku školu, na sport, a ostatak vremena provodimo relaksirano, uglavnom družeći se i igrajući se. Često volim da je povedem na svoje setove, u studio, kako bi vidjela koliko rada i truda stoji iza svakog uspjeha. Moja ambicija je da što prije od nje napravim samostalnu, ostvarenu djevojčicu, sigurnu u sebe i u ono što u budućnosti želi.

“U posljednje vrijeme jasno sam odvojila privatno od poslovnog života i mnogo sam staloženija, smirenija i uspješnije djelam u obje sfere”

Koji su to samo vaši momenti, majke i ćerke, koji su posebni i dragocjeni?
Svaki je poseban i dragocjen, ali sam osoba koja ne voli pretjerano da govori o stvarima koje su vezane za moju porodicu, jer su te stvari često u mom slučaju bile zloupotrebljene.
S obzirom da sa njenim ocem niste više u braku, uspijevate li da usaglasite stavove oko bitnih stvari u njenom vaspitanju i odrastanju?
Naši stavovi su uvijek usaglašeni po pitanju Hane i funkcionišemo perfektno kao roditelji. Mi smo jedan od primjera koji je dokaz da razvod ne mora da ostavi nikakve posljedice na vaspitanje i odrastanje djeteta, jer uvijek postoji neko ko je važniji od nas oboje, ljubav prema djetetu je jača od nesuglasica između nas.
Ukoliko bi Hana odlučila u budućnosti da se bavi Vašom profesijom, koji biste joj savjet dali?
Još je rano da bismo o tome razgovarale, ali ne bih bila pretjerano oduševljena ukoliko bi Hana odabrala da se bavi mojim pozivom. Za nju, da mogu, izabrala bih lakši put.
Kada je Vaš posao lijep, a kada umije da bude surov?
Svaki posao ima dobre i loše strane, a ja se osjećam privilegovano jer radim posao koji obožavam. Pozitivno i lijepo je sve sem žute štampe, koja mi je često uništavala ne samo život, nego se vidno odražavala negativno i na moju karijeru.
Uvijek ste u centru medijske pažnje, što je bitno za posao kojim se bavite, ali da li i u kojoj mjeri on utiče na Vaš intimni i porodični zivot? Kako Vaš suprug reaguje na to?
U posljednje vrijeme jasno sam odvojila privatno od poslovnog života i mnogo sam staloženija, smirenija i uspješnije djelam u obje sfere. Moj muž nije javna ličnost, živimo potpuno normalnim porodičnim životom, ali mu je trebalo vrijeme da nađe način da odvoji sve ono što nosi moj posao od mene privatno.
U čemu nikada ne kalkulišete, na šta nikada ne biste pristali?
U ljubavi i u prijateljstvu nikada ne kalkulišem.
Vaš život je turbulentan, da li to odgovara Vašem karakteru ili, pak, priželjkujete nešto drugo?
Moj život je mnogo drugačiji nego što mislite. Oni koji me ne poznaju stvorili su o meni sliku koju stvaraju mediji. Zbog toga sam plaćala veliku cijenu.
Da li planirate radno da provedete ljeto?
Poslije izlaska albuma Original predstoji nam period kada ćemo mnogo raditi, a čim budem našla nedelju dana slobodnih iskoristiću ih za odmor.  Gdje, to još ne znam.

Gracija br. 81