Nedavno objavljeno

Nataša Đokić: Priželjkujem novu ljubav

Za sebe kaže da je rođena s osmijehom, vječiti optimista koji na život uvijek gleda sa vedrije strane, a takav životni stav i podrška najbližih pomogli su joj da prebrodi krizu poslije razvoda i nastavi dalje

Razgovarala Marina Strugar
Foto Lazar Kovačević
Mjesto slikanja Luštica Bay
Kreacije Nataša Đokić
Šminka Ivana Pavličević

Ostavila je iza sebe težak životni period koji je uslijedio nakon razvoda, i sa velikim elanom krenula u novo životno poglavlje koje ispisuje novim nagradama, kreacijama, srećnim trenucima uživanja sa sinom Petrom, dobrim raspoloženjem… Pred ljetnu sezonu Nataša Đokić napravila je nekoliko novih kreacija koje oslikavaju njena raspoloženja i modna razmišljanja.
“Nakon teškog i apsolutno neinspirativnog perioda usljed pandemije, koja nas je u mnogo čemu ograničila, u poslovnom smislu je nastupio procvat. Želja za glamuroznim izgledom i lijepim događajima učinila je da odradim haljine koje se slobodno mogu ponijeti i na crveni tepih. I čini mi se da nisam jedina, i da su se slično osjećale mnoge djevojke i žene. Sve što sam u skorije vrijeme uradila izazvalo je samo pozitivne reakcije, tako da ću nastaviti tim putem. Nova kolekcija, koja je dobrim dijelom osmišljena, biće elegantna, moderna i, kao i uvijek kada je o mojim modelima riječ, imaće jedinstven pečat. Nadam se da ću u toku ljeta početi sa izradom i početkom jeseni prikazati kolekciju. Uželjela sam se piste, rada sa manekenkama i svega onoga što jedna revija nosi.”
Modernost i glamur svojstveni su Vašem dizajnerskom izrazu, koliko je izazov ostati na tom putu i njegovati dosljednost? Da li je korona bila jedan od njih?
– Imam sreću da se moj rad i generalno stil koji njegujem dopada ženama. U tom smislu mi vjeruju i koliko vidim rado prate ono što radim. S druge strane, mnogo volim svoj posao i rijetko sam na njega gledala kao na obavezu ili nešto što bih u nekom trenutku izbjegla. I baš zato nikada nisam imala problem s tim da održim nivo poslovanja ili zainteresovanost za svoje modele. Naprotiv, uvijek je ta zainteresovanost rasla, polako, ali sigurno.
Uvijek nosite isključivo svoje modele. Nedavno ste dobili i nagradu za najbolje stilizovanu žensku ličnost u Crnoj Gori. Svaka nagrada raduje, a po čemu Vam je ova posebno draga?
– Po tome što sam modni dizajner, a uručeno mi je priznanje za najbolje stilizovanu ličnost u Crnoj Gori. Stilizacija jeste vezana za moj posao, ali, u suštini, to su dvije potpuno različite stvari. Umijeće kombinovanja, osjećaj za trend i momenat kada određeni odjevni komad treba plasirati je nešto što bih nazvala svojim vještinama. Sa druge strane, činjenica da u svečanim prilikama uvijek nosim svoje modele, govori i o meni kao o dizajneru, i baš zato mi ova nagrada mnogo znači.

Nataša je nedavno dobila nagradu za najbolje stilizovanu žensku ličnost u Crnoj Gori

Koja je Vaša formula dobrog stila?
– Smatram da formula ne postoji, niti se može naučiti i usvojiti. Nebrojeno puta je rečeno da je stil nešto sa čime se rodite i zaista je tako. Kada u sebi imate to nešto, ne treba vam ni veliki budžet da bi se obukli kako treba. Svakako, ko nije siguran da to umije da radi na pravi način, najbolje je da bira klasične modele sa kojima nema greške.
Koju modnu ponudu ne biste mogli da odbijete, a voljeli biste da stigne na Vašu adresu?
– Biću malo nerealna, ali, recimo, da budem jedan od dizajnera vodećih italijanskih modnih kuća. Da osjetim kako je raditi u tim moćnim radionicama za krojenje i šivenje, koje kod tehnički zahtjevnih modela kao da upotrijebe neki čarobni štapić. Kad god odem u inostranstvo, obavezno posjetim radnje takvih brendova i analiziram način izrade. Ne smatram se manje kreativnom od njih, ali način izrade glamuroznih modela je nešto što odvaja naše tržište od svjetskog.

“Kad god mi je teško, gledam da što više radim na sebi. Najlakše je dići ruke i čekati da se neko čudo desi”

Neko ste ko odaje utisak da uživa u životu, a imate strog, disciplinovan odnos prema ishrani, treninzima… Da li je ključ uspjeha u balansu i kako ga postižete?
– Za sebe znam da kažem da sam rođena s osmijehom, vječiti optimista koji na život uvijek gleda sa vedrije strane. Naravno, tu su oni i loši dani koje pokušavam što bezbolnije da prebrodim, jer sam svjesna da će sve proći i da su to normalne faze u životu svakog čovjeka. Što se ishrane tiče, vodim računa o tome da bude zdrava i uravnotežena i tada se osjećam sjajno. Kada mi se desi da se prepustim nezdravom načinu života, to mi nikako ne prija, jer negativno utiče na moje raspoloženje. Ključ uspjeha prvenstveno vidim u nama samima, u našem pogledu na život, porodicu, ljubav i prirodu. To su prave vrijednosti kojih bi valjalo da budemo zaista svjesni. Vjerujem da je ključ i u dobrim djelima jer nose neku posebnu energiju koja se preliva i na sve ljude u našoj blizini.
Šta Vas zapravo pokreće i čini srećnom?
– Kada mi je dan organizovan, odnosno kada pored posla imam vremena da se posvetim sebi, da uživam sa svojim sinom, vidim se sa drugaricama, spremim ručak… Takvi dani su moram priznati rijetki, ali postoje. Generalno, dobra organizacija je pokretač svega i stoga mi je mnogo važna.

“Ključ uspjeha prvenstveno vidim u nama samima, u našem pogledu na život, porodicu, ljubav i prirodu”

Iza Vas je težak period na privatnom planu. Kako ste doživjeli razvod?
– Prema statistici, razvod je poslije smrti člana porodice najstresniji period u životu. I zaista je bilo teško, ali, kako kažu, vrijeme polako, ali sigurno liječi sve, pa sam se i ja nakon određenog perioda u emotivnom smislu u potpunosti oporavila. Najveću podršku su mi pružili bliski ljudi. Kako bih okupirala misli mnogo sam radila, uveče sam, svaku noć uz neki film ili seriju (komedija, naravno) znala da zaspim. Kad god mi je teško, nevezano za razvod, gledam da što više radim na sebi. Najlakše je dići ruke i čekati da se neko čudo desi. Zapravo, veoma je važno da u takvim i sličnim periodima pomognemo i ugodimo sebi.
Šta Vas je motivisalo da to prebrodite i krenete dalje, kako ste uspjeli?
– Motivisala me je vjera u bolje sjutra. Vjera u miran i blagosloven život. Moje dijete i želja da vrijeme koje provodimo zajedno bude kvalitetno ispunjeno. Prijatelji kojima mnogo dugujem, pogotovo onim najbližim koji su uvijek tu za mene. Moja porodica koja je stub i osnov svega, moja leđa u svakom smislu.
Da li dijelite obaveze oko Petra i da li ste oboje uključeni u njegovo odrastanje? Koliko vam je to važno?
– Petrov otac ravnopravno učestvuje u roditeljstvu i odrastanju našeg sina. Nikad nismo bili roditelji koji se svete jedno drugom preko djeteta i upravo zbog toga Petar ne vuče traumu koju sa sobom povlači razvod. Naprotiv, skoro mi je rekao da misli da je cool biti dijete razvedenih roditelja. Kada se razvod desi, djeca su posebno pogođena, zato ih treba apsolutno poštedjeti i isključiti iz svih mogućih nesuglasica među bivšim supružnicima. Njihov interes mora biti na prvom mjestu, pa i kada postoje određeni problemi, pred djetetom se nikada me smiju ispoljiti.
Priželjkujete li novu ljubav i da li i dalje vjerujete u brak?
– Priželjkujem novu ljubav i strpljivo je čekam. U mom životu ona ima vodeću ulogu. Nakon razvoda jedan period sam bila odlučna u tome da se više nikada ne bih udala. Međutim, polako mijenjam mišljenje i ukoliko se prava ljubav desi voljela bih da se kruniše brakom.
Šta Vam je sada bitno u ljubavnom odnosu?
– Čini mi se da recept za idealan brak ili vezu ne postoji, ali ono što je važno da bi dvoje ljudi ostali zajedno je mnogo, mnogo ljubavi, poštovanje i spremnost na kompromis. Takođe, mnogo je bitno da imaju slične poglede na život i da međusobno ne sputavaju jedno drugo.

Gracija 202

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti