NATAŠA GARDAŠEVIĆ Prva dama Instagrama

spot_img

Foto Maja Topčagić

Nataša Gardašević, njezvanova, 33-godišnja Nikšićanka s podgoričkom adresom, postala je poznata u regionu po svojim video-postovima na Instagramu i YouTube kanalu. Elokventna, harizmatična, britkog uma, bez dlake na jeziku i beskrajno duhovita, ova diplomirana pravnica bavi se najrazličitijim temama, kritikujući današnji degradiran sistem vrijednosti i balkanski mentalitet.

Poznato je da Crnogorci vole da se šale na svoj račun, ali Vaš je stil sasvim poseban. Na kakve reakcije najčešće nailazite?
– Najčešće na pozitivne. Ima i onih kojima se ne sviđa to što radim, i za mene je to potpuno u redu. Ne postoji niko na svijetu ko se sviđa svima.
Naše društvo je vrlo inspirativno, ali neke pojave modernog društva nisu samo naša specijalnost. Šta je kod nas, ipak, drugačije, po čemu smo specifični?
– Mislim da je generalizacija teren pogodan za pogriješiti. Te bih stoga ja rekla da su Crnogorci paradni, dosta ima predstave, da ne budem grublja. Što ono veli naš narod “no da ne lajem”.
Je li teško biti influenserka u Crnoj Gori?
– Šta god radili, ako volite svoj posao, ništa nije teško. Puni vas energijom, ne prazni. Nema ponedjeljka. Nema prvog u mjesecu. Ja jedva čekam da radim. Kako kao novinar, tako i u toj oblasti influensa. Samo budem ja. Ne uključuje napor, a podrazumijeva uživanje.
Vaš britki stil i ironični humor pokazuju intelekt i dobro obrazovanje. Kako da se mlada, obrazovana osoba snađe u ovom novom sistemu vrijednosti?
– Tako što kroz svoj mikrokosmos pokazuje makrokosmosu da je uvijek bitan svačiji glas. Da je krupan uvijek i najmanji korak. Tako što vjeruje da vrijednosti uvijek nađu put. I to na svom primjeru pokaže drugima. Mene niko nije forsirao da čitam i obrazujem se toliko koliko jesam. Ali sam cijelog života gledala svoje roditelje sa knjigom u ruci i rasla sa bibliotekom u dnevnoj sobi. Meni se to podrazumijeva.
Nadimak Njezvanova asocira na zaljubljenika u ruske klasike. Šta volite da čitate?
– Ljude.
Gdje se krećete, koja su to za Vas posebna mjesta u Crnoj Gori?
– Volim prirodu. Volim da treniram. Volim da plivam. Da skijam. I najviše od svega, planinu i šumu.
Vaše šale su često vrlo otrežnjujuće, jete li svjesni uticaja koji vršite na mlade ljude koji Vas prate?
– Onog momenta kad sam osvijestila kod sebe da omladina sluša šta pričam, bila sam u isto vrijeme i najsrećnija i najviše uplašena na svijetu. To je velika privilegija i još veća odgovornost. Zato hirurški precizno nastojim da im na sebi pokažem šta valja i šta ne valja. Dosta je loših uticaja. Zaslužuju da dobiju i ono što valja.
Šta trenutno radite?
– Trenutno spremam jedan vanserijski projekat. Imam iza sebe tim mladih ljudi, kvalitetnih i vanserijski talentovanih u oblastima u kojima stvaraju. Ono što slijedi od Njezvanove jeste spot za pjesmu Slučajeva raznih, za koju je produkciju radio Nevis production Bojan Jovović, tekst smo pisali Gavrilo Mirotić i ja. Nas dvoje i repujemo. Neću otići od opusa Njezvanove, dakle čeka vas opet sadržajna kritika savremenog društva uz kvalitetan beat i melodiju. Cilj nam je da uz kritiku društva pokažemo da se i danas može stvarati kvalitetna muzika, a da ta muzika bude više nego zanimljiva. S obzirom na to da živimo u epohi kiča, mislim da klince treba vratiti na parametre na koje smo mi bili podešeni u odrastanju.
Recite nam nešto o planovima za budućnost, gdje Nataša vidi sebe za deset godina?
– Nataša je srećna.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO