Nataša Pejović: Zahvalna sam na svemu što mi život pruža

Poznata dizajnerka priča o novoj kolekciji, ali i o sinu Petru, o odnosu sa sestrama, kao i o tome šta ju je život naučio

Razgovarala Marina Strugar
Foto Nikola Pejović

Nataša Pejović uspjela je godinama unazad da se nametne kao jedan od vodećih dizajnera. Prvenstveno imaginacijom i kreativnošću, ali i velikim trudom. Iako je pažljivo gradila svoj imidž i renome brenda sa potpunom posvećenošću, postavljanje prioriteta nikada nije preispitivala. Sin Petar je centar njenog svijeta, a podrška sestara Kristine i Milene neizmjerno bogatstvo. Nataša je i ovog puta izazvala veliku pažnju novom kolekcijom, koju je predstavila na nedavno održanoj manifestaciji Fashion Connection. Modni izraz koji njeguje oslikava njen senzibilitet. Između sofisticiranosti i glamura.
“Napravila sam u posljednje vrijeme mali pomak kada je riječ o dizajnu. Nekada su kolekcije bile prilično romantične, koloritno nježne, izrađene mahom od pastelnih nijansi. Odavale su neki bajkovit utisak. Danas imam malo ozbiljniji pristup. Kreiram modele koji su glamurozni, ali u isto vrijeme moderni i nosivi. Takav koncept odgovara prvenstveno mom senzibilitetu, a vidim da se dopada i većini žena.”

Uradili ste i posebnu kolekciju vjenčanica, koliko taj segmet rada zahtijeva drugačiji pristup? Šta se nameće kao dizajnerski izazov pri izradi vjenčanica?
– Uvijek se posebno radujem izradi svake vjenčanice, bilo da je riječ o naručenoj, kako se to popularno kaže “custom made”, ili onoj koju dizajniram za kolekciju. Za većinu žena to je jedan od najljepših dana u životu, a haljina koju će odabrati je veoma bitan faktor. Stoga ne čudi što se biranju iste posvećuje velika pažnja. Mlade dođu kod mene pune pozitivne energije i uzbuđenja pa se ta energija prenese i na nas, koji smo zaduženi za izradu. Do detalja sam uključena i kada je riječ o dekoraciji prostora, odabiru muzike, obuće, frizure pa čak i odijela za mladoženju. Zajedno prolazimo kroz čitav proces stvaranja magije tog dana. Upravo iz tog razloga veliko mi je zadovoljstvo da radim taj program i u kolekciju uvijek uvrstim nekoliko haljina tog tipa.
Slikanje kolekcija često prepuštate sestri Kristini Ćetković. Koliko Vam je bitna njena podrška i mišljenje? Koliko ste bliske?
– Moje sestre Kristina i Milena su do detalja uključene u svaki segment mog posla. Šta god da uradim ili planiram da uradim prvo konsultujem njih. Po prirodi su dva potpuno različita tipa, pa mi je njihovo mišljenje tim značajnije jer ide iz dva ugla gledanja. Nas tri smo veoma bliske i jako sam zahvalna što ih imam u životu. Kristina mi je slikala katalog vjenčanica u Beogradu za aktuelnu kolekciju. Ima odlične ideje i veliki talenat pa je katalog odradila savršeno. Maltene kroz uživanje i smijeh odradimo posao, pa rezultati moraju biti pozitivni.
Da li i Petar i Vi pratite Kristinin i Sergejev projekat, avanture Lole i Mile?
– Od prvog dana cijela familija je uključena u taj njihov projekat. Nove epizode obavezno gledamo sa djecom jer je njihovo mišljenje takođe jako važno. Upravo od njih sve kreće jer su neiscrpna inspiracija za svaku novu avanturu. Primjera radi, Petar je trenutno u fazi upornog ponavljanja onoga šta mu govorim. Tako da ćete u nekoj od sljedećih epizoda gledati ovaj njegov nestašluk. Interesantno mi je što gdje god da krenemo on je od strane djece i majki prepoznat kao Petar tornado iz crtanog Lola i Mila.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 170, 8.11.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...