Nedavno objavljeno

Nebojša Simić: Veliki sam borac i u životu i u sportu

Poznati rukometaš sa porodicom uživa u odmoru, iskoristili smo priliku i posjetili ih u njegovom rodnom Baru. Otkrio nam je koliko uživa u moru, ribolovu, ali i buduće planove…

Piše Marina Strugar
Foto Vesela Mišković, privatna arhiva

Odmor od naporne klupske i reprezentativne sezone i sjajnih rezultata koje je ostvario u prethodnoj sezoni, Nebojša Simić, golman crnogorske rukometne reprezentacije i njemačkog kluba Melsungen, iskoristio je za ljetovanje sa porodicom.
“Ovog ljeta sam dobio nešto dužu pauzu pa smo to iskoristili da posjetimo Barselonu i Mostar. Supruga i ja volimo da putujemo i uvijek koristimo sve prilike, koje se ne pojavljuju toliko često. Kad sam u rodnom Baru najviše volim da igram rekreativno fudbal ili košarku, ronim ili rano ujutro odem na more”, kaže Nebojša, koji je odrastao pored mora i posebno uživa u svim aktivnostima i ljepotama koje ono pruža.

“Kad ste pod vodom i ne čujete ništa osim mora, oko vas sve plavo, samo pliva po koja ribica, to je nirvana. Nema terapije koja može da se mjeri s tim”

“Imao sam veliku sreću da se rodim u primorskom gradu. Baš volim more i čini mi se da ne bih mogao bez njega. Sa ribolovom sam se susreo dosta rano još u djetinjstvu. Moj pokojni djed i otac su me stalno vodili da pecam i to su mi najljepše uspomene. Ne samo na moru. Pecao sam sa djedom na Skadarskom jezeru. Išli smo jako rano, negdje oko šest ujutro a vraćali se predveče. Toliko sam bio uzbuđen da nisam mogao ni da spavam do polaska. Djeda sam mnogo volio i cijenio. Zahvalan sam što imam toliko lijepih uspomena koje me i dalju vežu za njega. Ronjenje je došlo kasnije. To je bila ljubav na prvi pogled. Kad ste pod vodom i ne čujete ništa osim mora, oko vas sve plavo samo pliva po koja ribica to je nirvana. Nema terapije koja može da se mjeri s tim.”
Profesionalno bavljenje sportom iziskuje i posebnu disciplinu, ni odmor za sportiste ne znači potpuno odsustvo treninga. “Početak ljeta iskoristim uvjek za odmor jer je tijelo tada istrošeno i treba mu malo pauze. Par nedjelja pred početak priprema kreću intenzivni treninzi. Dobijamo program od kluba i nosimo uređaje koje mjere puls i oni nam tako kontrolišu treninge i intenzitet. Inače, veoma poštujem pripreme i vjerujem da je dobra predsezona recept da tijelo ostane zdravo i izdrži napore kasnije”, ističe poznati golman kojem predstoji uzbudljiv poslovni period.
“Sa klubom nas očekuje borba za evropsku scenu (prvih pet mjesta u Bundesligi) i borba za Final 4 njemačkog kupa. Kreću mi master studije na UDG fakultetu. To takođe smatram poslovnim planom, jer nakon igračke karijere želim da ostanem u sportu. U Crnoj Gori imam lijepu saradnju sa Volcanom i želim da im približim probleme rukometa, da zajedno pokušamo da ga popularizujemo, ali i da pomognemo onima kojima je najpotrebnije kroz opremu i rekvizite.”

“Snaga je uvijek u broju ljudi koji hoće da pomognu. Bolje od mnogih malo nego od par mnogo tražiti. Smatram da su Crnogorci/ke veoma humani ljudi”
Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 204

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti