Nemša-Nelka Omerhodžić: Samo rad može stvoriti uspjeh

Hoću, mogu i želim da radim – bio je moto Bjelopoljke Nemše-Nelke Omerhodžić kada je 1991. godine započela biznis kojim danas osvaja državu i region

Razgovarala Svetlana Peruničić
Foto Vesela Mišković, privatna arhiva

Kada je 1991. godine zajedno sa suprugom Redžepom kupila mašinu za štampanje staru 100 godina i u podrumu porodične kuće sa jednim radnikom započela sopstveni biznis, Bjelopoljka Nemša-Nelka Omerhodžić nije ni slutila da će 28 godina kasnije biti poznata i priznata menadžerka ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.
Bračni par Omerhodžić je radio u tadašnjem Knjigoprometu, a kada je firma ugašena ona je skupila hrabrost i u najtežem vremenu, kada se raspala država, počeo rat, a inflacija uništila tržište, krenula u nemoguću misiju. Ispostavilo se da je imala pravu viziju uspjeha u poslu, pa firma Merkator-International danas zapošljava 105 radnika kojima nikada ni dana nije kasnila plata, niti uplata doprinosa.
“Odlučila sam da budem menadžerka. Tada sam imala dvoje djece (trećeg sina sam rodila kasnije), ali sam znala da ne smiju biti zapostavljena ni u kom smislu i ni u kom trenutku. U suprotnom nijeste uspješni. Morate biti dovoljno hrabri i imati cilj, raditi 24 sata. Samo dobro odrađen posao za mene je bio uspjeh. Postavila sam sebi pravila – hoću da radim, mogu da radim i želim da radim. Počela sam sa malim biznisom i mislim da je to bila ispravna odluka, jer nikada nisam dovela firmu u krizu”, sjeća se Omerhodžićka svojih početaka u razgovoru za Graciju.
Sve što su zarađivali ulagali su u novu opremu, u međuvremenu otvorili knjižaru i poklon galeriju Merkator, ali se nikada nijesu zadužili kod komercijalnih banaka. Firma se razvijala, širio se opseg poslovanja, promijenile su se okolnosti, tržište je postalo slobodno, konkurentno, što je povoljno uticalo na rast i proboj kompanije. Iako su na početku i rodbina i zajednica sumnjali u njen uspjeh, iako je bilo i zluradih komentara, ona se nije obazirala. Imala je cilj koji je ostvarila, a potvrda toga je što je Merkator-International prava porodična firma u kojoj sva tri sina imaju sopstveni biznis. O njenom uspjehu najbolje govore brojne nagrade – 3. januar, Naj žena 21. vijeka i brojne druge. Godine 2006. bila je među 14 najuspješnjih žena u Crnoj Gori, a na poziv Evropske komisije prije sedam godina bila je na Samitu ženskog preduzetništva u Briselu.

“Tržištu smo se nametnuli ponudom savremenih i kvalitetnih proizvoda i uslugama koji su rezultat usvajanja i primjenjivanja novih znanja i tehnologija“

Jedna ste od žena koja je razbila tabu Crne Gore kao države u kojoj dominiraju muškarci. Kako ste to uspjeli, s obzirom na činjenicu da ste privatnim preduzetništvom počeli da se bavite još 1991. godine?
– Teško je to objasniti… Samo znam da iza imena Merkator-International stoje dugoročan rad, predanost i posvećenost poslu cijelog tima. Sebi sam postavila cilj i moj zadatak je bio da se ideja pretvori u rezultat, a to traje, eto, od 1991. godine. Sav taj period je prožet jednom agilnošću i borbom da se svaki radni dan završi uspješno. Nekada to ide lakše, nekada teže, ali traje i rezultati su danas vidljivi. Neki to nazivaju poslovnim uspjehom, drugi kažu da je to razbijanje tabua, a ja kažem da samo rad može stvoriti uspjeh i rezultati tog rada razbijaju sve tabue.
Kako je bilo početi sopstveni biznis u doba krize, ratova, inflacije u odnosu na danas?
– U doba promjene društvenog uređenja koje prate kriza, inflacija i rat u okruženju dvoje mladih ljudi donosi odluku i pokreće sopstveni biznis. Bila je to tada hrabra odluka koja je obavezivala na rad, red i disciplinu. Danas je to mnogo lakše jer je država napravila povoljan poslovni ambijent, propisala sva pravila po kojima možete poslovati, pa vam tržište određuje mjesto na ljestvici poslovnog uspjeha. Svaki vaš proizvod ili uslugu ocjenjuje i rangira upravo tržište.
Kako ste uspjeli da se nametnete na tržištu?
– Tržištu smo se nametnuli ponudom savremenih i kvalitetnih proizvoda i uslugama koji su rezultat usvajanja i primjenjivanja novih znanja i tehnologija. Grafički centar Merkator svoje profesionalno i društveno-odgovorno poslovanje potvrđuje i međunarodnim standardima kada su u pitanju zaštita okoline, zdravlja i bezbjednost na radu, do onog što je sigurnost informacija i menadžment kvaliteta.
Započeli ste biznis sa jednom mašinom starom 100 godina i jednim radnikom, dok danas radite sa najmodernijom tehnologijom i zapošljavate više od 100 ljudi…
– Pokretanje biznisa u to vrijeme jeste bilo hrabrost, posebno u našem slučaju, jer nijesmo imali finansijskih sredstava, pa smo morali da se uklapamo u moguće. Prva štamparska mašina, grafopres, je bila toliko stara i bila je u funkciji kod nas još nekoliko godina dok nijesmo skupili novac za noviju i moderniju. Danas s ponosom mogu da kažem da Merkator ima stručne kadrove, posjeduje kvalitetnu i savremenu opremu i spremno može da isprati svaki zahtjev kupca ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu.

“Naša tri sina su, prije svega, morali da se obrazuju i završe fakultete, a slobodno vrijeme su uglavnom provodili u firmi, tako da su se po završetku školovanja odmah uključivali u posao i primjenjivali stečena znanja”

Kakvo je danas stanje kada je žensko preduzetništvo u pitanju? Vaša uloga u njegovom poboljšanju je nesporna, jer su mnoge žene, zahvaljujući Vama, započele i razvile sopstveni biznis…
– U Crnoj Gori postoji kvalitetan pravni okvir koji se odnosi na žensko preduzetništvo, a državne institucije pružaju različite oblike podrške. Vidljivo je, a i rezultati govore, da je sve više žena koje pokreću i vode sopstveni biznis, pa u ukupnom broju privrednih subjekata to iznosi više od 25%.
Šta osoba mora da posjeduje da bi bila uspješan menadžer?
– Teško je to definisati u jednoj rečenici. Uspješan menadžer mora prvo da voli to što radi, da ima svoj cilj, želju za uspjehom, samopouzdanje, da je kreativan, odlučan, karakteran, komunikativan, fleksibilan, kompetentan, odgovoran i još mnogo toga.
Na čemu treba poraditi kada je u pitanju žensko preduzetništvo?
– Trebalo bi raditi na boljem korišćenju evropskih fondova za razvoj ženskog preduzetništva, podstaći medije da jače promovišu žensko preduzetništvo, raditi na podršci kvalitetnijem usklađivanju porodičnih i poslovnih obaveza, na povećanju broja vrtića i organizovanju produženog boravka u vrtićima i školama, poboljšati mogućnosti saradnje s akademskom i naučno-istraživačkom zajednicom, poboljšati informisanost, povećati broj žena na mjestima odlučivanja.

“Danas s ponosom mogu da kažem da Merkator ima stručne kadrove, posjeduje kvalitetnu i savremenu opremu i spremno može da isprati svaki zahtjev kupca ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu”

Suprug i Vi ste u posao uključili sva tri sina, koji su od malih nogu radili, da bi danas bili uspješni biznismeni. Koji je recept za uspjeh u porodici Omerhodžić?
– Nema tu recepta, ili ne umijem da ga definišem. Naša tri sina su, prije svega, morali da se obrazuju i završe fakultete, a slobodno vrijeme su uglavnom provodili u firmi, tako da su se po završetku školovanja odmah uključivali u posao i primjenjivali stečena znanja. Danas su oni glavni nosioci poslova i vizionari daljeg razvoja kompanije.
Bili ste potpredsjednica Opštine Bijelo Polje, prva žena na toj funkciji. Ipak, ni jednog trenutka nijeste zanemarili ni porodicu, ni štampariju. Šta je teže, biti političarka ili menadžerka?
– Obavljala sam jedno vrijeme funkciju potpredsjednice Opštine Bijelo Polje i, upoređujući taj posao sa mojim, mogu reći da je to bilo jedno lijepo, odgovorno poslovno iskustvo koje potvrđuje tezu da kojim god poslom da se bavite, kada mu priđete odgovorno i profesionalno, rezultati neće izostati. Meni nije bilo teško ni jedno ni drugo.
Dobitnica ste brojnih nagrada – od najveće opštinske, do nagrade Naj žena 21. vijeka. Koja Vam je najdraža i zašto?
– Kada vam kompanija iz godine u godinu raste i po broju zaposlenih i po obimu posla, sredina i region vas prepoznaju. Nagrade i priznanja prijaju, motivišu i daju vam snagu za veća pregnuća i podstiču na još odgovorniji rad. Teško je izdvojiti koja je nagrada najvažnija jer su sve važne i imaju težinu. Ipak, nagrada 3. januar od Opštine Bijelo Polje ima posebnu težinu.
Volite da kuvate, izdali ste i knjigu recepata Čari bjelopoljske trpeze, a skoro sve recepte koje ste objavili prethodno ste isprobali, fotografisali… Šta odvaja bjelopoljsku kuhinju od ostalih?
– Bjelopoljska kuhinja je bogata, kvalitetna i raznovrsna, a prožeta tradicijom, običajima i ljubaznošću. Kod nas se gostu ukazuje pažnja i gostoprimstvo na način što ga poslužujemo najboljom hranom i pićem koje kuća ima. Upravo je to što je čini različitom i posebnom, a vještine spremanja i serviranja hrane se prepliću sa umjetnošću. Kuvar sadrži oko 200 recepata i puno praktičnih savjeta i pravi je vodič kroz tradicionalno i savremeno kulinarstvo i ljepotu.
Imate sedmoro unučadi. Koliko, zbog poslovnih obaveza, imate vremena da im se posvetite?
– Sedmoro divne djece, unučića, zavrjeđuju i te kako moju pažnju jer su posebno bogatstvo. Rado slobodno vrijeme provodim družeći se sa njima.
Kada bi morali da birate, da li biste ponovo radili ovaj posao?
– Da, opet bih radila isto, samo što bih s ovim poslovnim iskustvom brže išla naprijed, jer bih lakše rješavala probleme, prepreke i barijere.

Gracija 171, 22.11.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...