spot_img

Nenad Lekić: BMW karavan u Crnoj Gori – demonstracija moći X modela

spot_img

Od 18. maja do 20. maja održan je prvi BMW Generation X roadshow u organizaciji zastupnika BMW za Crnu Goru, Voli motorsa. Oni su u saradnji sa BMW Group, priredili ekskluzivan događaj tokom kojeg je promovisana cjelokupna oprema BMW X modela. BMW Generation X roadshow na putu kroz deset evropskih zemalja posjetio je prvi put Crnu Goru i uvrstio našu zemlju u rutu na kojoj su promovisani i testirani najnoviji modeli sa Xdrive programom.
U BMW showroomu ispred TC Delta City bio je izložen model X1, najnoviji član X game. Posjetioci su pored testiranja ovog modela na specijalno konstruisanim rampama bili u prilici da od BMW eksperta saznaju sve o karakteristikama xDrive pogona i da se zabave i uvjere u specifičnosti i prednost xDrive pogona.
Kako su pojasnili eksperti iz Njemačke, kojima je Crna Gora bila posljednja destinacija na evropskoj ruti, BMW xDrive osigurava najbolji mogući prenos snage na sve točkove u svim situacijama, istovremeno unapređujući agilnost i bezbjednost vozila, čak i pri prolasku kroz brze zavoje. Distribuira snagu na prednje i zadnje točkove u odnosu 60:40 koji se prilagođava kada se podloga po kojoj se kreće vozilo ili uslovi vožnje promjene.
Detaljnije o jedinstvenom roadshowu i BMW modelima koji posjeduju xDrive pogon, najsavremeniji proaktivni pogon, pričao nam je Nenad Lekić, generalni menadžer BMW Voli motorsa. “Za nama su tri nevjerovatna dana”, rekao je vidno oduševljen Lekić, zadovoljan kako je protekao ovaj događaj. “Na našem parkingu nalazi se sada oko 4.500 konjskih snaga i ta snaga mora da se kontroliše, pa nam je bezbjednost veoma bitna. Veoma smo zadovoljni što je sve prošlo bez ijednog kiksa. Prvi dan je bio novinarski dan, kada je 12 vozača imalo priliku da osjeti isto što i građani u naredna dva dana i da na najbolji način dožive prezentaciju BMW- vožnjom!”

Bezbjednost i dobra organizacija

U pet godina, od kako je Voli motors zastupnik BMW-a za Crnu Goru, bilo je mnogo akcija, organizovanih prezentacija i događaja koji su animirali građane, ali za ovaj se bez dvoumljenja može reći da je najoriginalniji. “Ovo je bila jedinstvena prilika da organizacija BMW stane iza nas u jednom dijelu, u smislu sadržaja, samog salona i novih modela automobila. Bili smo na kraju karavana, koji je prošao kroz deset zemalja kako bi promovisao pogon na sva četiri točka. Nakon velikih centara, nove modele sa xDrive pogonom dobili su priliku da isprobaju i naši kupci. Poslije nedjelju dana zahtjevne organizacije ima malo umora, ali preovladava veliko zadovoljstvo, zbog ispunjenih očekivanja i podizanja ljestvice u načinu prezentacije”, iskren je Lekić, koji naglašava da se putem njihovog sajta, društvenih mreža, putem medija i u salonu prijavio veliki broj zainteresovanih za probne vožnje, a 160 njih je dobilo priliku da vozi modele sa xDrive pogonom u panoramskoj vožnji, dok je njih stotinjak modele probalo na rampama. Posebno su ponosni što su uspjeli da impresioniraju VIP kupce, koje nije lako oduševiti jer su navikli na vrhunske tehnologije.
“Jedan od najbitnijih faktora je bio da svi bezbjedno i na najbolji mogući način stignemo sa probne vožnje. Sa dobrom organizacijom, svi smo bili bezbjedni u svakom trenutku i uživali u promociji xDrive pogona, čak na tri načina. Prvi je prezentacija od strane eksperta i BMW trenera po pitanju tehnologija, Nebojše Zdravkovića iz Beograda, koji je prvo teoretski objasnio sve prednosti xDrive pogona u smislu tehnološkog iskoraka u odnosu na sve druge pogone na sve četiri točka. Drugi vid predstavljanja je bio na rampama, gdje su se dešavale ekstremne, ali strogo kontrolisane stvari koje demonstriraju dio mogućnosti generacije X. Treći dio demonstracije bila je panoramska vožnja na tačno određenoj ruti uz mjere bezbjednosti za kolonsku vožnju, gdje smo pokazali kako se taj auto ponaša u nekoj vrsti sportske vožnje, što je i osnovni duh BMW-a.”
Nakon tri dana probnih vožnjih, generalni menadžer Voli motorsa nije krio zadovoljstvo ni obimom posjeta i interesovanja, ali ni komentarima kupaca i novinara. “Da vam pravo kažem presrećan sam zbog reakcija i impresija naših kupaca. Naročito u petak, kada je uprkos nevjerovatnom nevremenu, kiši i vjetru, odziv bio nevjerovatan. Naročito mi laskaju komplimenti BMW eksperata iz Njemačke da smo imali bolji rezultat od nekih evropskih gradova, u smislu posjeta i utisaka. Mnogo sam zadovoljan kako su nas ispoštovali naši kupci i poštovali red tokom testne vožnje i poslije imali samo riječi hvale.”

Jedinstven način promovisanja

BMW je premijum brend koji je prošle godine prodao dva miliona vozila, ali je ipak potrebno da se uloži velika količina energije kako bi se potencijalnim kupcima u salonu prenijeli svi podaci, cifre, mjere i pojasnile sve nijanse. Međutim, testiranje vozila i probne vožnje, direktni kontakt sa performansama u različitim uslovima, štede riječi i ostavljaju mnogo bolji utisak. “Vožnja ovih vozila je jedini način da se ove tehnologije pravilno shvate. Malo smo duže čekali na ovakvu mogućnost promovisanja, ali sada kada nam se pružila prilika, iskoristili smo je na najbolji način, što su potvrdili i BMW eksperti i naši kupci.”
Veliko interesovanje dalo je vjetar u leđa zaposlenim u Voli motorsu da se i ubuduće upuste u slične akcije i naviknu svoje kupce da lično isprobaju najsavremenije tehnologije i performanse. “Mi u našem salonu imamo mogućnost da ponudimo sve modele koje su doveli u karavanu, uz edukaciju i pomoć oko kupovine”, naglasio je Lekić i dodao da se jedan premijum automobil kupuje emocijama, a ne razumom.
Poslije ovakvo jedinstvenog načina promovisanja, očekivano je da se do kraja godine to odrazi na prodaju automobila. Iz Voli motorsa vjeruju da će tako i biti i da će testne vožnje itekako doprinijeti tome. “Ubijeđeni smo da će ove probne vožnje imati značajnog efekta na prodaju. Još uvijek su utisci svježi, ali nakon detaljne analize, kada dobijemo precizne podatke, znaćemo kako se ovaj roadshow odrazio na naše poslovanje.”
Uz detaljnu organizaciju i uložen veliki trud, svi iz Voli motorsa bili su ponosni na pohvale koje su dobili od osam kontrolora iz Njemačke i sada znaju da su spremni za sve nove izazove i nove načine promocija.

Gracija br. 80

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO