NaslovnicaSvijet slavnihNeprevaziđena Šer: Od djevojčice iz sirotišta do velike zavodnice i neprikosnovene pjevačice

Iz iste kategorije

Neprevaziđena Šer: Od djevojčice iz sirotišta do velike zavodnice i neprikosnovene pjevačice

Markatna diva, duge crne kose i neobičnog izgleda i predivnog glasa nije imala ni malo lak život…

Šerilin Sarkisijan Lapjer, poznata kao Šer, rođena je u kalifornijskom gradiću El Sentro, 20. maja 1946. Djetinjstvo, kao i život bili su joj puni uspona i padova. Poznato je da se njena majka Džordža Holt udavala čak deset puta, a Šer je rodila u prvom braku, s Džonom Sarkisijanom, kamiondžijom jermenskog porijekla koji je često mijenjao slabo plaćene poslove i većinu zarade trošio na kocku i droge.

Oca je upoznala tek kad joj je bilo 11 godina, jer je do tada bio u zatvoru. U jednom trenutku svog djetinjstva, bila je i u sirotištu i iako se sa majkom viđala svaki dan, često je navodila da joj je ovo iskustvo bilo jako teško.

Još kao tinejdžerka napustila je školu i počela je samostalno da živi u Los Anđelesu. Radila je kao konobarica, sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala sa Sonijem Bonom. Ovaj tvorac mnogih hitova prepoznao je u njoj zvijezdu, počeli su zajedno da sarađuju i ostalo je postalo istorija.

Vjenčali su se 1964, muzičku popularnost stekli 1965. pesmom koju svi rado pevušimo “I Got You, Babe”, a 1971. dobili su televizijski šou “The Sonnyand Cher Comedy Hour”. Postali su zvijezde malih ekrana. Dvije godine prije dolaska na male ekrane, Šer i Soni su dobili ćerku Čestiti. Mnogo godina kasnije Čestiti je priznala majci da je lezbijka i da želi da promijeni pol, što je 2009. i uradila postala Čez.

Šer se tokom sedamdesetih razvela od Sonija, a buran period posle razvoda obilježili su brojni muškarci. Bila je u kratkoj vezi sa producentom Dejvidom Gefenom koji joj je pomogao oko promjene izdavačke kuće, a 1975. tek nekoliko dana posle zvaničnog razvoda od Sonija, udala se za rok muzičara Grega Almana. Ovaj brak su obilježili skandali – samo sedam dana od vjenčanja, podnijela je zahtjev za razvod zbog njegovih problema s porocima. Pomirili su se naredne godine i dobili sina, Elajdžu Blua.

Zanimljivo je da je nastavila saradnju sa Sonijem, ali album iz 1977. nije prošao dobro. Ipak, ova kraljica prepoznatljivog glasa je koju godinu kasnije uradila je pjesme u disko maniru koje su joj krajem sedamdesetih donijele veliku slavu. Njeni biografi smtraju da je upravo ova tačka bila prelomna u njenoj karijeri, jer je posle ovog uspjeha ovekovječena kao pop ikona kakvu danas poznajemo.

Pored muzičke, ova diva je napravila iskorak i u filmskoj industriji i to veoma uspješno. U drugoj polovini osamdesetih igrala je u filmovima “Vještice iz Istvika” i “Osumnjičen”, a za glavni lik u romantičnoj komediji “Opčinjena mesecom” 1988. nagrađena je Oskarom za najbolju žensku ulogu. Na dodjelu je došla u provokativnoj providnoj kreaciji sa svojim dečkom – 18 godina mlađim Robom Kamiletijem.

Njeno osvajanje Holivuda propraćeno je pored snimanja dobrih filmova i aferama i vezama o kojima se i danas priča. Riči Sambora, gitarista rok sastava Bon Džovi nije odolio harizmatičnoj crnki, ali ni glumac Val Kilmer, kao ni Tom Kruz sa kim je bila nekoliko mjeseci, tačnije sve dok on nije upoznao svoju buduću suprugu Mimi Rodžers.

Prva polovina devedestih godina dvadestog ij nisu bile najbolje za ovu talentovanu umjetnicu. Stigao ju je hronični umor, sin Elajdža se navukao na heroin, a bivši muž Soni Bono je objavio autobiografiju u koju je Šer predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

Svoj veliki povratak doživjele je 1998. godine sa albumom “Believe”, kada je ponovo vladala top-listama širom planete. I u tom periodu u ljubavi je nastavili da ulazi iz veze u vezu, te je bila sa bajkerom Timom Medvecom, kao i sa scenaristom Ronom Zimermanom. “Ne žalim ni zbog jedne svoje veze, u svakoj sam uživala. Nikad nisam osjećala da sam pogrešno izabrala ali čim veza preraste u obavezu, to više nije za mene”, izjavila je.

Tokom njene karijere, mediji je nisu štedeli na račun njenog izgleda i često su se brojale plastične operacije i korekcije na licu i tijelu koje je uradila. Ipak, neponovljiva Šer, koja polako gazi osmu deceniji i dalje je mnogim ljudima velika inspiracija: “Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem”, rekla je jednom prilikom.

Njeno osvajanje Holivuda propraćeno je pored snimanja dobrih filmova i aferama i vezama o kojima se i danas priča. Riči Sambora, gitarista rok sastava Bon Džovi nije odolio harizmatičnoj crnki, ali ni glumac Val Kilmer, kao ni Tom Kruz sa kim je bila nekoliko mjeseci, tačnije sve dok on nije upoznao svoju buduću suprugu Mimi Rodžers.

Prva polovina devedestih godina dvadestog vijeka nisu bile najbolje za ovu talentovanu umjetnicu. Stigao ju je hronični umor, sin Elajdža se navukao na heroin, a bivši muž Soni Bono je objavio autobiografiju u koju je Šer predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

Svoj veliki povratak doživjele je 1998. godine sa albumom “Believe”, kada je ponovo vladala top-listama širom planete. I u tom periodu u ljubavi je nastavili da ulazi iz veze u vezu, te je bila sa bajkerom Timom Medvecom, kao i sa scenaristom Ronom Zimermanom. “Ne žalim ni zbog jedne svoje veze, u svakoj sam uživala. Nikad nisam osećala da sam pogrešno izabrala ali čim veza preraste u obavezu, to više nije za mene”, izjavila je.

Tokom njene karijere, mediji je nisu štedjeli na račun njenog izgleda i često su se brojale plastične operacije i korekcije na licu i tijelu koje je uradila. Ipak, neponovljiva Šer, koja polako gazi osmu deceniji i dalje je mnogim ljudima velika inspiracija: “Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem”, rekla je jednom prilikom.

Nedavno objavljeno