Nedavno objavljeno

Neprevaziđene šljokice

Piše Ivana Pavličević, make up artist

Ako ste za najluđu noć odabrali odjevnu kombinaciju, aksesoar, frizuru, još vam preostaje samo make up. Stil šminkanja trebalo bi usaglasiti sa senzibilitetom, ipak je novogodišnja noć drugačija, glamuroznija, pa dopustite sebi da i vaš make up bude takav. Šminka u novogodišnjoj noći trebalo bi da bude naglašena, a šljokice su i više nego poželjne. Preporuka je provjerena kombinacija smokey eyes uz mačkasti alajner, crveni karmin ili neprevaziđene šljokice.

Zavodljivi smokey eyes

Vjerujem da je ovo mnogim damama jedan od omiljenih make up look-ova , a posebno je rezervisan za one koje žele upadljiv izgled. Savjet je da uvijek pomiješate par nijansi. Poželjno je da to budu crna, siva i tamno braon boja, s tim da crna sjenka bude najviše naglašena. Međutim, to ne isključuje ostale boje, pa kod ove tehnike možete upotrijebiti recimo ljubičastu, boju šljive, noćno plavu, petrolej…
Savjet Na sve ovo nepisano pravilo je ajlajner, tamni kreon, kao i maskara ili vještačke trepavice.

 

Glamur uz šljokice

Za novogodišnju noć gomila šljokica ne da je dozvoljena, nego je i poželjna. Dobra strana je što se savršeno uklapaju, bez obzira na to da li nosite glamuroznu haljinu ili neku ležerniju modnu kombinaciju.
Savjet Kod stavljanja glitera, odnosno šljokica, obavezan je prajmer. Iako nanošenje šljokica može biti zastrašujuće, upravo prajmer je od velike pomoći, a pored toga glitere je potrebno uklopiti s nekom sjenkom koja će se stopiti s njima. Takođe, obavezno je da prvo našminkate oči, kako puder i sve ostalo ne bi upropastili, s obzirom na to da se gliter često rasipa. Vodite računa da se sjenka slaže sa gliterom za koji se odlučite. Sve dobro izblendujte četkicom, zatim skinite višak, a maskaru nanesite na samom kraju.

 

Crveni karmin

Za smjelije dame koje žele da njihove usne budu u prvom planu, preporučujem standardno dobar crveni karmin. Godinama unazad ne izlazi iz mode, čak i kada ga pojedine druge nijanse nekada potisnu, crveni karmin se ne predaje i dobro čuva visoko mjesto kada je o make upu riječ.
Savjet Preporuka za make up sa crvenim karminom je da ga kombinujete sa ajlajnerom i veoma je bitna dobra podloga tena. Tamno siva ili crna sjenka će se sjajno uklopiti s njim. Ne bih predložila previše boja na očima, posebno ljetnjih, bolje se odlučite za klasiku. Sjaj ili mat, zavisi od efekta koji želite da postignete, da li želite biti upadljivi ili vam je cilj nešto smireniji izgled. Važno je istaći da je predrasuda da crveni karmin stoji samo ženama sa punim i jedrim usnama, može savršeno da pristaje i damama sa tanjim usnama, na vama je samo da ga iznesete na pravi način.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti