Nezaboravno ljeto u Porto Montenegru

I za ovo ljeto Porto Montenegro je pripremio brojne atraktivne i uzbudljive događaje za sve goste, a lanac maloprodajnih objekata bogatiji je za niz novih restorana, galerija i radnji

Novo izdanje Međunarodnog festivala mode vratiće se u Porto Montenegro 23. i 24. jula inovativnom “zelenom edicijom’”, podsjećajući na važnost principa održivosti u svijetu mode, upotrebe biorazgradivih materijala, primjene ekoloških postulata i “zelenih praksi’” u skladu sa globalnom retorikom. Nezaobilazni Superwine festival vina dolazi već 3. jula u Porto Montenegro Jaht klub na spektakularnoj lokaciji na čuvenom Infiniti bazenu. Događaj će upotpuniti gastronomska ponuda ekskluzivnih kulinarskih specijaliteta, dajući poseban pečat ovom spektakularnom događaju degustacije vina na južnom Jadranu, a okupiće preko 20 regionalnih i evropskih izlagača koji će predstaviti svoja najbolja vina.
Sredinom avgusta ljubitelji klasične muzike imaće jedinstvenu priliku da na ovim prostorima prisustvuju programima vrhunskih umjetnika i ansambala koje Porto Montenegro realizuje u saradnji sa Kotor Art Festivalom. Na repertoaru će se naći programi čuvenog švajcarskog festivala klasične muzike Verbier. Rani septembar gostima donosi muzičke ugođaje kroz Made in New York džez festival, u saradnji s Rabbit Records-om.

“Crème de la crème” ovog ljeta je Ljetnja izložba skulptura Idana Zareskog, u saradnji sa galerijama Bel Air Fine Art i Gayo. Od sajmova umjetnosti u Londonu, Parizu, Njujorku i Milanu, pa do galerija u Majamiju, Abu Dabiju i glavne švajcarske galerije u Ženevi, monumentalne kreacije Zareskog tokom ljeta će krasiti umjetničku scenu Porto Montenegra.
Ljetnji događaji počeli su početkom juna i trajaće sve do kasnog septembra, obećavajući mjesece prepune zabave, muzike, raznolikosti, umjetnosti, kulture i ljetnje fuzije dobrog raspoloženja, nakon godine koja je sve nas stavila na test.

Jedinstven i nov doživljaj šopinga

Sa maloprodajnim objektima svjetskog ranga, šetalištem na obali, hotelom sa pet zvjezdica i svjetskom modnom, restoranskom i gastronomskom scenom, Porto Montenegro širi svoju maloprodajnu kolekciju sa deset potpuno novih međunarodnih brendova, tačno na vrijeme za početak ljetnje sezone 2021. godine. Dodatak luksuznim brendovima Dolce & Gabanna, Fendi, Rolex i Hublot, koji već dugi niz godina uspješno posluju, biće raznovrsan, od butika Five Star Fashion sa brendovima Ralph Lauren, La Martina & Gant do butika Bagsy sa aksesoarima i torbama brojnih svjetskih brendova ili književnog kutka u naselju, knjižare Kosmos.
Voli prodavnica, omiljeni crnogorski supermarket u Porto Montenegro, ove sezone dolazi sa misijom da zadovolji svakodnevne šoping potrebe rastuće zajednice naselja i marine. Nova prodavnica zdrave hrane Portokali nudi bezglutenske proizvode, od heljde i sirove hrane, sa pekarom u samoj prodavnici, kutkom sa mliječnim proizvodima i zelenom pijacom. Stories je butik novog koncepta koji podržava domaće i ručno rađene crnogorske proizvode pod jednim krovom, od umjetničkih komada, nakita i kućnog posuđa do proizvoda za njegu kože, ručno rađenih igračaka i aksesoara.
Za gastronome su ove sezone otvorena čak četiri nova restorana. Navale Gastro Bar, gurmansko umjetnički kutak sa odličnom sangrijom; Forza Porto donosi autentične bokeljske delikatese sa modernim i sofisticiranim zaokretom, dok Marea i Panorama kombinuju tradicionalnu mediteransku kuhinju sa dodatkom kulinarskih specijaliteta inspirisanim sjeverom, jela od mesa i pažljivo odabranih vina.
Kako Porto Montenegro nastavlja da raste, sa kompletiranim trgom ispred Elena Rezidencija i očekivanim dolaskom Boka Place-a u 2023. godini, ova tražena destinacija na crnogorskom primorju nudi i idealnu platformu za buduće biznise te niz co-working i luksuznih poslovnih prostora, ostajući pritom neprevaziđena i sofisticirana primorska adresa od međunarodne važnosti i neprikosnovene reputacije te najpoželjnije mjesto na crnogorskoj obali.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...