Nedavno objavljeno

Nezapamćen interes

 

Nakon što su britanski princ Hari i njegova vjerenica Megan Markl najavili vjenčanje, za taj događaj vlada nezapamćen interes, a predviđa se da će biti među top tri događaja 2018. Vjenčanje je zakazano za 19. maj, a čini se da će u Velikoj Britaniji taj dan biti proglašen neradnim. I dok se neki od detalja drže u strogoj tajnosti, mnogo toga o vjenčanju godine već je objavljeno.

Posebno mjesto vjenčanja

Za razliku od starijeg brata Vilijama, koji se oženio u Vestminsterskoj opatiji, nešto skromniji Hari odabrao je dvorac Vindzor u široj okolini Londona, koji može primiti ukupno 800 zvanica. Upravo tamo, tačno u podne počeće ceremonija vjenčanja britanskog prijestolonasljednika i nekadašnje glumice. U istoj se crkvi krstio princ Hari davne 1984, kao tromjesečna beba.
“Ovo vjenčanje će kao i sva dosadašnja biti ispunjeno radošću i veseljem te želimo da preslika osobnosti mladoženje i mladenke. Par naravno želi i da taj dan bude poseban trenutak u kojem će slaviti s najbližim prijateljima i porodicom, no isto tako žele da što više uključe javnost u sve ovo”, objavio je nedavno privatni sekretar princa Harija te dodao kako su budući supružnici odlučili pozvati 2640 sugrađana, što uključuje učenike osnovnih škola, humanitarce te sve ostale koji zadovolje kriterijume onih što biraju kandidate.
Nakon što izmijene zavjete pred Bogom i narodom mladenci će se provozati u zlatnoj kraljevskoj kočiji i pozdraviti sve okupljene oko posjeda Vindzor. Potom slijedi njihov dolazak u svečanu dvoranu samog dvorca, u kojoj će biti večera za 500-tinjak gostiju. Kao šećer na kraju dolazi zabava za mlade, a šuška se da će nastupiti dva velika muzička imena, Elton Džon i Ed Širan.

Dizajner vjenčanice

Ovo je jedno od pitanja oko kojeg mediji nagađaju jer dizajner vjenčanice još nije potvrđen. Budući da su svi dosadašnji modni izbori lijepe Megan pobrali sve pohvale, te se brzo probila na listi najbolje odjevenih dama, ne sumnja se da će vjenčanica postići isti rezultat. Kako navode strani mediji, u užem izboru mogućih dizajnera nalaze se Ralph&Russo, Erdem, Antonio Berardi, Marches… Mnogi su uvjereni da će vjenčanicu kreirati Ralph & Russo, a mnoge su kladionice prekinule primanje opklada jer su uvjerene da je Megan odabrala baš tu modnu kuću. Modni kritičari naglašavaju kako će mlada toga dana itekako pokazati dozu osobnosti i neće dati tradiciji da diktira njezin stil. “Čini se kako buduća vojvotkinja ima čvrst stav i ne stidi se da modom pokaže svoju osobnost, a tako i treba biti. Zato bih je volio vidjeti u nečem hrabrom i smjelom na dan vjenčanja”, prokomentirao je Anders Kristijan Madsen, modni znalac koji radi za Vogue.

Via tportal.hr

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti