Nedavno objavljeno

Nina Žižić: Fibi je u moj život unijela dodatnu radost

S obzirom da moja sestra već pet godina ima psa, takođe maltezera, mužjaka, za kog sam se nenormalno vezala, odlučila sam da više ne čekam od odlaska do odlaska u Nikšić, kako bih ga vidjela. Tako sam krajem prošle godine riješila da sebi nabavim drugaricu. Kroz Zoija, psa moje sestre, zaljubila sam se u maltezere. Pravi su psi za stan, jer im ne opada dlaka, i njihova vrcava energija je nešto što mi je falilo, pa sam odlučila da mi Fibi bude cimerka”, kaže Nina, kojoj je ova odluka promijenila život. Maltezerka Fibi je u njen život unijela radost. “Fibi je tako dobra, mila i razdragana sa svima. Obožava da jede, na gazdaricu (smijeh). A uz to me najviše i nasmije kad god kažem ‘njam, njam”, ona leti gdje god da je i šta god da radi. Dakle, kad je riječ o hrani, ruši sve prepreke (smijeh).”
Fibi nije zahtjevna ljubimica, druželjubiva je i posebna. “Ne treba puno filozofije oko nje. Trudim se da je hranim koliko to starosna dob pasa njene rase zahtjeva. Ne izvodim je prečesto, a naročito ne kad je hladno ili kišovito. Obožavam da se igram s njom i trudim se da to radim što češće. Mada za to ne treba poseban trud, to je zadovoljstvo.”
Nina je pored Fibi osjetila koliko posvećenosti i ljubavi jednom kućnom ljubimcu može da se pruži, ali i da se dobije. “Koliko sam se vezala za nju, najbolje se očitava kroz to što joj svaki dan makar pet puta uputim kompliment kako je slatka i izjavim joj da je obožavam. Fibi je u moj život unijela dodatnu radost. Vrijeme provedeno s njom je moja antistres terapija.”
Zbog prirode posla, čestih putovanja i nastupa, Nina je prinuđena da se nakratko rastane od Fibi. Tada je obično ostavi u pansion za pse i sa nestrpljenjem čeka njihovo novo zajedničko druženje.

(Marina Strugar/privatna arhiva)

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti