Njega kose poslije ljeta

Frizerka Jelena Vučinić vam savjetuje kako da kosi vratite mekoću i vlažnost izgubljene tokom ljetnjih mjeseci

Jelena Vučinić

Njega kose veoma je bitna i tokom i nakon ljeta. Izgled i zdravlje kose umnogome zavise od unutrašnjeg stanja i od spoljašnih faktora. Ljeti od sunca (uticaja UV zraka), slane vode, hlora iz bazena kosa trpi razna oštećenja i to se odražava na njen izgled. Navedeni faktori dovode do isušivanja i pucanja vrhova, a utiču i na boju kose. Boja poslije ljeta izblijedi, gubi sjaj i izgleda beživotno. Prvi korak koji preporučujem jeste kolorizacija kose, a potom i šišanje. Takođe, preporučujem primjenu nekog od kratkih tretmana za oporavak kose ili, pak, one na duže staze, koji će kosi vratiti potrebnu mekoću i vlažnost koje je izgubila u toku ljetnjih mjeseci.

Tretmani za sjajnu kosu

Onima koji imaju suvu i oštećenu kosu savjetujem primjenu Amino complex beauty tretmana, koji se preporučuje za sve tipove kose, a vraća joj sjaj i elastičnost. Botox je takođe dobar tretman za sve tipove kose, a najbolje rezultate je pokazao kod tanke dlake. Ovi tretmani se mogu raditi mjesec do dva, zavisi od stanja kose, i uz obaveznu konsultaciju sa frizerom.
Jedan od popularnijih i efikasnijih tretmana je Cocochoco, keratinsko punjenje dlake koje daje odlične rezultate u regeneraciji kose. Cocochoco Gold je namijenjen svim tipovima kose i ne mijenja strukturu dlake. Pomaže kosi da izgleda najbolje što može, da bude glatka, mekana i sjajna. Tretman se radi jednom u 4 do 6 mjeseci.

Povratak šiški

Trendovi koji će obilježiti jesen pred nama su još uvijek atraktivni duži paž Bob- Lob, kao i blago stepenaste fizure. Šiške se vraćaju na velika vrata i to raznih oblika i dužine. Kada je riječ o bojama, popularnost balajaž tehnike ne jenjava. Može biti intenzivnija ili suptilnija, što zavisi od vaše želje. Najbolje je balajaž uskladiti sa bojom tena, pigmentom ili sa već postojećom nijansom kose.

Gracija 194, septembar 2021.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...