spot_img

NLB Okvir pomoći nagrađuje kompanije koje unaprijeđuju naše društvo

Četvrta sezona projekta NLB Okvir pomoći počinje danas. NLB Grupa nudi priliku regionalnim kompanijama koje - kao i mi - koriste svoje ideje za stvaranje bolje budućnosti. Projekat, koji je u protekle tri sezone uključio stotine regionalnih kompanija, ovoga puta traži mala i srednja preduzeća iz naše matične regije, koja se svojim idejama, inovacijama i poslovanjem bave gorućim društvenim problemima.

spot_img

U NLB Grupi vjerujemo da ključne izazove sa kojima se danas suočavamo možemo riješiti samo zajedno. Svako od nas mora učestvovati i aktivno doprinijeti njihovom rješavanju. Ali da bismo to učinili, prvo moramo kreirati društvene uslove u kojima svako može ostvariti svoj potencijal.

Zato ovogodišnji NLB Okvir pomoći traži inovativne kompanije i projekte koji unaprijeđuju i obogaćuju naše društvo i rješavaju izazove kao što su prekomjerna upotreba digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačko nasilje, kršenje ljudskih prava, rodna ravnopravnost, siromaštvo, kao i izazove koje donose demencija i druge bolesti starijih generacija.

NLB Okvir pomoći namijenjen je regionalnim entuzijastima, vizionarima i nepokolebljivim optimistima koji vjeruju u naš region, u ovdašnje ljude i, ne manje važno, u bolji kvalitet života.

„Održivi razvoj je od posebnog značaja za NLB Grupu posljednjih godina. Trudimo se da ga smisleno integrišemo u sve više naših aktivnosti i programa – u svakodnevno poslovanje, u rješenja koja dizajniramo za naše klijente, u brizi o našim zaposlenima, u našim poslovnim odlukama i potezima. Svjesni smo svoje odgovornosti i želimo da budemo primjer, zbog čega otvaramo i promovišemo pitanja održivosti u regionu projektima kao što je NLB Okvir pomoći“, objasnio je Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave NLB Grupe, na otvaranju nove, četvrte sezone projekta. „Nakon što smo se proteklih godina veoma intenzivno bavili pitanjima životne sredine, socijalna pitanja su u posljednje vrijeme sve veći izazov. I zato zaslužuju više pažnje i podrške. Kroz projekat NLB Okvir pomoći upoznali smo se sa brojnim idejama i projektima, i zaista je nevjerovatno koliko se potencijala i energije krije u našem regionu, koji kroz projekte poput ovih pretvaramo u dom pun mogućnosti”, dodao je.

„Vjerujemo da će i ove godine u Crnoj Gori postojati veliko interesovanje za projekat NLB Okvir pomoći. Ovdje posluju kompanije sa impresivnim idejama i naprednim, smjelim rješenjima koja su rezultat znanja, truda i nepresušne radoznalosti. Jedan od regionalnih pobjednika trećeg ciklusa ‘Okvira pomoći’, bila je upravo kompanija iz Crne Gore, Montex Elektronika, koja je sa svojom MOKOS platformom za rano otkrivanje požara osvojila 3. mjesto i novčanu nagradu u vrijednosti od 20.000 eura za realizaciju ovog održivog projekta“, rekao je Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke Podgorica.

-

Prijavite se do 10. marta

Pozivaju se kompanije sa uspješnim projektima, kao i one koje tek razvijaju svoje inovativne ideje u oblasti održivog poslovanja, da se prijave do 10. marta 2024. Obrazac za prijavu sa jednostavnim uputstvima možete pronaći ovdje.

Deset najboljih poslovnih ideja sa svih tržišta na kojima posluje NLB Grupa, a to su Crna Gora, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Kosovo, biće odabrane za finalni krug. NLB Banka je za finaliste iz Crne Gore pripremila posebne benefite u vidu povoljnijeg finansiranja i drugih bankarskih rješenja i pogodnosti, kao i veće medijske vidljivosti uz pomoć partnera VISA, RTCG Nova M i Metropolis.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO