Nedavno objavljeno

Normalizujmo normalna tijela

Projekat “Normalizujmo normalno tijelo” osmišljen je radi predstavljanja uslovno rečeno “normalnih tijela”. Bez cenzure, fotošopa, laži. Želimo predstaviti slobodno tijelo – onakvo kakvo jeste. Tijelo koje želi biti svoje a ne tuđe.
Ova kampanja ima za cilj da podstakne svakog da prihvati svoj prirodni izgled tijela, linije, obline, šare i ožiljke. Ovom kampanjom želimo da istaknemo ideju da smo svi prelijepi. Želimo podstaći modele, blogere, uticajne ljude da prestanu fotošopirati svoju prirodnu ljepotu. Vrijeme je da ohrabrimo sve da slave svoju jedinstvenost više nego da je se stide zbog stereotipova koji su obično imaginarni, bezlični i hladni. Vrijeme je da našim najmlađima na vrijeme pokažemo prave vrijednosti. Ovo je kampanja za sve oblike tijela koja su marginalizovana.
Termin “normalno” može biti interpretirano na različite načine, za svakog znači nešto drugačije. Voljeli bi čuti Vašu viziju. Ovim želimo da podsjetimo da nam je dozvoljeno da se pojavimo onakvi kakvi jesmo. Ne moramo da se uklapamo u neprirodni kalup da bi se osjećali zadovoljno, samouvjereno i srećno u sopstvenoj koži. Malo, veliko, krupno, sitno, visoko, nisko  svako tijelo je normalno. A normalno je najljepše.
Kriterijumi ne postoje, najbitnije je da želite pričati o ovoj temi. Svaki glas je bitan i može daleko da se čuje. Takođe, pol nije bitan.
Implementacija projekta uključuje fotografisanje portreta svakog učesnika i naglašavanje “nesavršenosti”. Mi ćemo osmisliti scenu a Vi ćete biti svoji. Takođe je zamišljeno snimati svaki momenat ove kampanje radi montiranja kratkog dokumentarnog filma.
Nakon fotografisanja svih učesnika – cijeli projekat će biti plasiran na društvenim mrežama, raznim tv emisijama, medijima i ostalo.
Finalni segment ove kampanje će biti izložba fotografija i emitovanje dokumentarnog filma. Datumu i mjesto održavanja izložbe ćemo naknadno odrediti.
Glavni cilj ovog projekta jeste da se pokrene ova priča, i da se nakon ovog projekta nastavi širiti i dalje. O ovome treba pričati stalno kako bi, nažalost, opet postalo “normalno” ono što je prirodno.
Zato, izađimo iz ormara i pokažimo šta je lijepo.*

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti