Nedavno objavljeno

Nova atrakcija u Vijetnamu

 

U planinama iznad vijetnamskog grada Da Nanga nikao je pješački most koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Most s ogradom zlatne boje otvoren je početkom juna u okviru popularne turističke lokacije Thien Thai Garden. Smješten je na visini od 1.400 metara nadmorske visine, zbog čega je jedva vidljiv sa podnožja planine. Most je dug 150 metara i podijeljen je u osam cjelina, a svaku od njih razdvaja džinovska kamena skulptura u obliku ljudskih šaka, urađenih posebnom tehnikom tako da djeluju kao da datiraju iz nekog starog doba.

 Zanimljivi su i elegantni detalji koji krase gotovo svaki metar ove građevine. Naprimjer, cijelom njegovom dužinom zasađeno je ljubičasto cvijeće koje deluje vrlo efektno uz zlatnu ogradu mosta.

Kako navodi magazin The Spaces, ovaj most predstavlja samo dio velikog projekta vrijednog dvije milijarde dolara pokrenutog sa ciljem da privuče što više posjetilaca u turističku regiju Ba Na.
Turističko naselje Ba Na osnovali su francuski kolonizatori još 1919. godine, nalazi se u blizini Da Nanga i nekada je brojalo oko 200 luksuznih vila od kojih je danas očuvano tek nekoliko. Ovdje se danas nalazi još nekoliko turističkih atrakcija poput luna parka i malog francuskog sela s ulicama od kaldrme.

 

 

VIA gradnja.rs

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti