Nova donacija kompanije One: OŠ “Vuk Karadzić” u Podgorici dobila računarsku salu

Kompanija One nastavlja svoju misiju da osnovcima širom Crne Gore omogući uslove za učenje po mjeri digitalnog doba.

Nakon što je Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Nikšiću donirala 15 računara, kompanija One je sa 15 lap topova opremila i računarsku salu OŠ “Vuk Karadzić” u Podgorici. Pored računara, kompanija je ovoj školi obezbijedila i internet, pa učenici i učenice na Zabjelu sada imaju preduslove da nesmetano stiču znanja zasnovana na digitalnoj tehnologiji.

Iva Uščumlić, učenica OŠ “Vuk Karadžić” kaže da  ova donacija značajna za školu, jer olakšava nastavu kako učenicima tako I nastavnicima.

“Neki od nas će konačno imati pristup naprednijoj nastavi, dok će mlađi učenici na vrijeme moći da se izvješte i unaprijede u korišćenju tehnologije! Učenje, kao i predavanje će biti ne samo znatno olakšano, već i unaprijeđeno. Mnogi učenici će sa povećanim nivoom pažnje pratiti nastavu, dok će se neki i pronaći kao budući radnici u IT sektoru. Nastavnici će imati ljepši pristup djeci tokom nastave, što će im osjetno unaprijediti efektivnost predavanja značajnih lekcija” kaže Milica.

Milicin drug, Aleksa Šćekić kaže da je kompanija One ovom donacijom donijela mnogo radosti učenicima OŠ “Vuk Karadžić”.

“Računari će doprinijeti još boljim rezultatima mojih drugara i kvalitetnijim uslovima za naše obrazovanje. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše škole i donacijom računara omogućili da se đaci naše škole informatički obrazuju,” kazao je Stefan.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Budimir Vukićević ističe da je donacijom računara upotpunjen nastavni proces u školi.

“Naši đaci konačno će, posle dugo vremena,  moći da se informatički obrazuju na pravi način kroz praktični dio nastave. Hvala  kompaniji One što je  prepoznala značaj naše škole I ovom donacijom otvorila put znanju naših đaka,” kazao je Vukićević.

Direktor korporativnih poslova u kompaniji One Srđan Šišić kazao je da ga čini izuzetno ponosnim i srećnim kada su u prilici da konkretnom podrškom pomognu razvoj djece.

“Donacijom računara i interneta nastavljamo našu misiju da učenje prilagodimo školama 21.vijeka. Razvoj tehnologije je veom brz i dinamičan i naša je obaveza da kao društveno odgovorna kompanija, kojoj je tehnologija u osnovi poslovanja, pružimo doprinos digitalnom razvoju Crne Gore. A taj put je najprirodnije započeti upravo u školama gdje se trudimo da djeci širom Crne Gore omogućimo alate za edukaciju primjerenu digatalnom vremenu u kojem živimo,” kazao je Šišić.

Inicijativa za donaciju računarske opreme potekla je od Savjeta roditelja te škole.

“Želim da iskažem ogromnu zahvalnost kompaniji One, koja je na moju molbu o donaciji računara i računarske opreme za našu školu  odreagovala u pozitivnom smislu i  to u najkraćem mogućem roku,” kazala je predstavnica Savjeta roditelja Tanja Banović.

Iz kompanije One su poručili da  je ova donacija samo jedna u nizu, te da će se truditi da kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti u narednom periodu olakšaju rad školama širom Crne Gore.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno