Nova era televizije

spot_img

Telemach i regionalna United Grupa predstavili su EON, prvi smart boks u regionu koji spaja televizijske sadržaje s android TV digitalnim servisima i aplikacijama, čime svaki TV postaje Smart TV. Korisnici će na svom televizoru moći da gledaju kanale iz Telemach ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti, kao i sve android TV servise: You Tube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, na Google Play Games skidaju i igraju igrice, kao i da koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora.
“EON je najveća tehnološka inovacija u regionu koja donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizije. Danas je naša EON platforma dobila ključni proizvod – EON smart boks. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da su televizori, računari, telefoni i tableti međusobno sinhronizovani, tako da će, na primjer, korisnici moći da započnu gledanje filma iz Video kluba na telefonu, a nastave na televizoru”, rekla je Slobodanka Nikolić, menadžer za produkt i marketing u Telemachu, naglašavajući da će EON biti dostupan svima u Crnoj Gori, bilo da su na Telemach mreži ili van nje.
Uz EON smart boks dolazi i novi daljinski upravljač sa bluetoothom i glasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu sadržaja. Korisnici će moći da upere daljinski bilo gdje i promijene kanal ili da jednostavno glasovnim komanadama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.
“Viziju United Grupe sprovelo je u djelo 70 ljudi, pretežno softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz cijelog regiona. Ponosan sam na njih, jer smo kreirali proizvod koji nemaju ni mnogo veće kompanije. Tim United Clouda osvojio je CSI nagradu u kategoriji za najbolju TV platformu i servis za mobilne uređaje, a daljinski upravljač je osvojio prestižnu Red Dot nagradu za inovativni dizajn”, izjavio je Milija Zeković, novi izvršni direktor Telemacha.
Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju 7 dana gledanja unazad. Sada imamo i video klub sa preko 12.500 naslova domaćih i stranih filmova i serija i rašće konstantno. Nakon postavljanja HD kao standarda, Telemach ide korak dalje i donosi prvi u zemlji kanal u 4K rezoluciji – SK 4K, na kojem će već od oktobra moći da se prate prvi prenosi: 21. oktobra Formula 1 Usa Grand Pri i 28. oktobra utakmica La Lige Barcelona – Real Madrid. Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, biće dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra.
EON, kao i buduće servise, United Grupa i Telemach nastaviće da grade zahvaljujući regionalnoj GIGA mreži, najvećoj mreži najnovije generacije u našem regionu.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO