Nova era Volva počela i u Crnoj Gori

 

U novu automobilsku eru s Volvom stupila je i Crna Gora: Volvo je u Podgorici 5. aprila svečano otvorio predstavništvo, salon opremljen po najvišim Volvo Retail Experience standardima i sveobuhvatnim servisom, kao simbolima novog Volvo početka u Crnoj Gori. Okupljenima se u ime kompanije obratio Emir Osmanagić i poželio im dobrodošlicu u Volvo porodicu, a nešto više o Volvo brendu i modelima rekli su i uvaženi gosti iz kompanije Volvo, Anders Kamp Jensen, COO kompanije VCAG, i menadžer prodaje Daniel Trojak. Volvo predstavništvo u Podgorici će svakako biti centar okupljanja istomišljenika, u kojem će se često organizovati događaji u skandinavskom stilu i gdje će se svijet automobilizma preplitati s dizajnom, kulturom, muzikom, umjetnošću i sportom.
Ono što Volvo stvarno uzima u obzir uključuje i legendarnu brigu o sigurnosti. Kontinuiranim učenjem, inovacijama, računarskim simulacijama i hiljadama testova nesreća, Volvo zauzima vodeću poziciju u svijetu u području automobilske sigurnosti. Volvo oprema vozila najboljim sigurnosnim karakteristikama i ima briljantnu istoriju sigurnosnih inovacija, zahvaljujući kojima se odlučio na izvanredan koncept, čiji je jedini cilj da od 2020. godine niko neće izgubiti svoj život ili biti teško povrijeđen u novim Volvo modelima. Ekologija i zaštita okoline, koja je jedan od Volvo ciljeva, područje je i na koje je usko vezana Crna Gora, koja je 1991. kroz svoju Deklaraciju o ekološkoj državi postala prva ekološka država na svijetu. Dolazak Volva u crnogorsko okruženje donijeće nove pozitivne poruke i učiniti sve da se ekološka osviješćenost još podstakne i osnaži.
U segmentu kompaktnih vozila Volvo nudi atraktivnu seriju 40 koja je prošle godine obnovljena sa V40 i V40 Cross Country modelima, u kojima je urbani način života skladno povezan s avanturom. Model V40, koji je u 2012. postavio nove standarde automobilske sigurnosti i danas je automobil koji je na Euro NCAP testovima dostigao maksimalan broj bodova te se smatra najsigurnijim na svijetu. U seriji 60, Volvo je uzbudljivost vožnje vješto umotao u eleganciju i luksuz, pa nudi najveći broj izrađenih modela do sad: S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, te upravo obnovljeni, dinamičan Volvo XC60 SUV, promovisan  7. marta u Ženevi. U premium segmentu, Volvo se predstavio s novom linijom vozila dizajniranih na novoj fleksibilnoj platformi SPA (Scalable Product Architecture), koja predstavlja do sada najveći nivo Volvo tehnološke sofisticiranosti i vjesnik je novog Volvo doba. Prvo dijete platforme je premium SUV XC90, proglašen SUV-om godine u Velikoj Britaniji, impresionira originalnim dizajnom, tehnologijom, udobnošću i izvanrednom aktivnom i pasivnom sigurnošću. Modeli S90 i V90 ovu nanovo koncipiranu liniju nastavljaju i unapređuju, baš kao i model V90 Cross Country, koji luksuzno čistim linijama i impresivnim mogućnostima u svim vremenskim uslovima i uslovima na putu predstavlja odličan izbor za brdsko-planinske i nepristupačne crnogorske puteve, a vozaču donosi sofisticiranu avanturu i stil.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno