spot_img

NOVA IN VITRO LABORATORIJA

spot_img

Otvorili smo novu, moderno opremljenu In Vitro laboratoriju, na Zabjelu, Ilije Plamenca bb, gdje možete obaviti sve vrste mikrobiološkog uzorkovanja i analiza. Laboratorija je prilagođena svim vrstama uzorkovanja, pri čemu se vodilo računa posebno o pandemiji koronavirusa. Poseban prostor je pripremljen za mikrobiološko uzorkovanje za pacijente koji žele da urade Covid analize: Ag brzi test na Covid 19, RT PCR SARS COV 2

MIKROBIOLOŠKE ANALIZE I UZORKOVANJE NA JEDNOM MJESTU

In Vitro laboratorija je mikrobiološku laboratoriju proširila i prostorno i sa dodatnim analizama. Sada je moguće uzorkovati sve vrste briseva i dobiti gotove nalaze na istoj lokaciji. Omogućeno je svim pacijentima da u našem mikrobiološkom punktu mogu uradite sve mikrobiološke nalaze brzo, tačno i sigurno.

MIKROBIOLOGIJA

 • bris grla na bakterije/gljivice
 • bris nosa na bakterije/gljivice, bris jezika na bakterije/gljivice
 • bris usne duplje na bakterije/gljivice, bris uva na bakterije/gljivice
 • bris rane na bakterije/gljivice, bris kože na bakterije/gljivice
 • bris oka na bakterije/gljivice, bris oka na chlamydia trachomatis
 • urinokultura, spermokultura, koprokultura

COVID UZORKOVANJE

U laboratoriji In Vitro možete uraditi dijagnostičko testiranje na antigen za SARS-COV-2. Ova vrsta testiranja namijenjena je identifikovanju trenutne infekcije kod osobe koja ima simptome bolesti ili je bila u kontaktu sa nekim inficiranim.
Testovi za dokazivanje antigena na moguće inficiranim osobama vrši se u prvih pet do sedam dana od pojave simptoma.
STANDARD Q COVID-19 Ag test SD Biosensor, u poređenju sa PCR metodom, koja je zlatni standard, ima senzitivnost 84,38% i specifičnost 100% i odobren je od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

COV-19 IgG

Mjerenjem imunološkog odgovora domaćina na virus može se utvrditi da li je osoba koja se testira bila zaražena. Neke osobe nijesu imale simptome infekcije, pa će ovakva testiranja pružiti informacije o mogućem imunitetu i kolektivnoj zaštiti. Razvoj antitijela je zaštita od ponovne infekcije i smanjuje se zaraznost osobe koja je formirala antitijela.

RT PCR SARS COV 2

U laboratoriji In Vitro možete brzo i sigurno uraditi PCR test na SARS COV 2 (COVID). Samo uzorkovanje je brzo i bezbolno i može se odraditi na novoj lokaciji, Ilije Plamenca BB, ili u laboratoriji In Vitro, Bulevar Ivana Crnojevića 58.

-

PATOHISTOLOŠKA DIJAGNOSTIKA

Laboratorija za patohistološku i citološku dijagnostiku obrađuje i analizira različite uzorke tkiva i parafinskih blokova koji su prethodno obrađeni u drugim ustanovama. Posjedujemo najsavremeniju opremu za automatizovanu obradu tkivnih uzoraka i koristimo originalne reagense najpoznatijih svjetskih, sertifikovanih proizvođača. Cilj nam je da pacijentima obezbijedimo pouzdane i tačne patohistološke nalaze i preciznu dijagnozu.

PATOHISTOLOGIJA

 • Papanikolau, spermogram, HP biopsije grlića materice
 • HP kiretaže, HP tumora kože, HP standardne biopsije kože i drugih organa
 • HP standardna dijagnostika, HP multipla biopsija, HP konsultacija
 • HP pojedinačne biopsije prostate, HP multiple biopsije prostate
 • HP obostrane biopsije testisa, HP radikalne operacije, HP TUR mokraćne bešike
 • HP endoskopski uzeta biopsija, HP biopsije želuca, HP biopsije debelog crijeva
 • HP biopsije duodenuma, HP pregled limfnog čvora, HP biopsije larinksa
 • Loop ekscizija i konizat grlića materice, revizija histopatološkog nalaza

Laboratorija In Vitro već se 18 godina trudi da svojim klijentima i pacijentima ponudi širok spektar biohemijskih i mikrobioloških analiza. Prateći svjetske standarde, uvijek među prvima nudimo najnovije testove i metode. Na prvom mjestu su nam uvijek pacijenti, njihova sigurnost, zaštita, njihovo zadovoljstvo uslugom i, najvažnije – tačnost i ispravnost laboratorijskih nalaza. Uvijek smo tu za vas.

Sve informacije o cijenama i ponudi možete naći na našem sajtu

www.invitro.co.me

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO