NaslovnicaVijestiNovak i Rafa u karantinu u Adelejdu, igraće i na egzibiciji

Iz iste kategorije

Novak i Rafa u karantinu u Adelejdu, igraće i na egzibiciji

Organizatori prvog grend slema sezone su saopštili da će u ovom gradu biti u karantinu tri najbolja svjetska tenisera i teniserke, te da će po isteku karantina krenuti za Melburn.

Tamo će od 31. januara biti organizovana pripremna takmičenja za Australijan open, po dva ATP i WTA turnira, a od 1. do 5. februara igraće se i ATP kup.

Dakle u karantinu u Adelejdu biće Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim kod tenisera, dok će kod teniserki to biti slučaj sa Ešli Barti, Simonom Halep i Naomi Osakom.

Odlična vijest je da će svi oni biti deo egzibicije, što će biti i neka vrsta pripreme za Melburn.

Tražili smo od vlade Južne Australije da nam omogući karantin za više od 50 ljudi, ali to nije bilo moguće. Nijesu imali interes za tako nešto, nije bilo smisla da cijelu zajednicu izlažu dodatnom riziku. Tako smo morali da biramo, pa će po tri najbolja tenisera i teniserke igrati 29. i 30. januara egzibiciju u Adelejdu, gde će biti u karantinu“, rekao je prvi čovjek Australijan opena, Kreg Tajli.

Igračima i igračicama će biti omogućeno da tokom karantina budu pet sati dnevno van svojih hotelskih soba, kako bi mogli da treniraju.

Premijer Južne Australije Stiven Maršal oduševljen je i što će Adelejd biti domaćin teniske egzibicije uoči Australijan opena.

Radili smo na tome sa čelnicima Tenis Australija. Imaćemo ovdje zaista nekoliko vrhunskih igrača koji će igrati pijre Australijan opena“, poručio je Maršal.

Organizatori “hepi slema” se nadaju da će ove sezone na Australijan openu imati od 50 do 75 odsto što se tiče prošlogodišnje posjete koja je bila nešto veće od 823.000 posjetilaca.

Nedavno objavljeno