Novi poraz plavog tima, mogu li preživjeti naredni izazov?

spot_img

Na početku izazova koji se sastojao od vodenog poligona plavi tim bio je uvjerljivo dominantniji, no kako se već u nekoliko navrata pokazalo da je dovoljno vrlo malo da se rezultat u potpunosti preokrene, tako je crveni tim kroz nekoliko rundi uspio smanjiti veliki zaostatak. Najnapetiji dio zadatka odvio se u posljednjoj rundi u kojoj se za odlučujući bod takmičio po jedan par iz svakog tima. Iz plavog tima po odlučujući bod išli su Tomislav i Tena, a iz crvenog tima parirali su im Vladimir i Milica. Iako je važnost snage i brzine neupitna, pokazalo se da su preciznost i smiren stav na kaju ipak presudni, a ovoga puta su na tom području briljirali Vladimir i Milica koji su bili za nijansu bolji od Tomislava i Tene te tako obezbijedili svom timu važnu pobjedu.

Survivor

Osim što se poklopilo da je plavi tim već nekoliko puta nakon izazova za namirnice zbog poraza ostao praznih ruku, činjenice da su brojčano nadjačani i da im zbog povreda nedostaje nekoliko članova dodatno su im otežale put do dugo iščekivane pobjede. Kandidati su smrknutih lica morali prihvatiti poraz koji je možda najteže pao Goranu koji se za vrijeme izazova okliznuo na mokrim daskama i zadobio lakše povrede noge. „Još jedan poraz u nizu u zadnjim trenucima. Još par povredica koje nisu strašne, na svu sreću, ali dovoljne da čovjek bude nezadovoljan“, poručio je Goran i dodao: „To je nešto što nam se ponavlja iz takmičenja u takmičenje, iz sedmice u sedmicu, i to svaki put kada je hrana u pitanju. Prvi put da nemam više šta pametno za reći“.

Dok se članovi crvenog tima među sobom šale da će morati sagraditi frižider zbog velike količine namirnica koju su osvojili u posljednjim izazovima, plavi tim moraće pronaći način kako da prežive te u idućem izazovu pobijede s minimalnom količinom namirnica.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO