spot_img

Održan prvi Wine Select

spot_img

Potpredsjednik Udruženja somelijera Crne Gore Luka Bešić pojasnio je da je festival vina okupio izabrane vinare iz regiona i Crne Gore, po konceptu 10 plus 5 i vina iz najboljih berbi.

„Kao što mu i ime kaže, koncept događaja je selektovana izložba vina iz Crne Gore i regiona. Radi se o 10 vinarija iz Crne Gore i pet iz regiona, odnosno po jedna iz pet zemalja, koji su imali priliku da se predstave. Pozvane su po jedna vinarija iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije. Predstavljena su vina iz rezervi, najbolje berbe i svako vino je moglo da se proba kao i da se uspostavi kontakt sa vlasnicima, jer su i oni bili prisutni. ”, objasnio je Bešić. Udruženje somelijera Crne Gore inače u martu svake godine u Podgorici organizuje Salon vina “Monte vino”.

“Wine select je nešto novo, kao i mnogi drugi događaji koji se kod nas od ove godine organizuju po prvi put. Maksimalno smo zadovoljni događajem i atmosferom. Broj etiketa na salonu je značajan i ponuđena je široka lepeza za ljubitelje vinskih ukusa. Vinari su već prihvatili Lušticu Bay kao svoj dom”, rekao je Damir Moškov iz marketinga Luštica Bay.

Ovog ljeta u Luštici Bay će biti priređeno više od 30 događaja, među kojima su koncerti, izložbe, višednevni festivali i sajmovi, nastupi vrhunskih umjetnika iz regiona i svijeta, te događaji za djecu, ljubitelje latino ritma, džeza, klasične i pop muzike, vina i poslastica, gastronomije, adrenalinskih i drugih sportova.

Prvi sljedeći događaj je koncert solista Menjuhinove akademije, 22.juna, u okviru festivala Mediteranske note a u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO