Nedavno objavljeno

Održana premijera kratkometražnog filma “Naša strana ljepšeg dana”

Ideja projekta je bila integrisanje djece sa smetnjama u razvoju, uz kreiranje i promovisanje, kroz formu kratkometraznog filma koji  utiče na podizanje svijesti djece sa smetnjama u razvoju o njihovim kreativnim i glumačkim kapacitetima i sposobnostima, o mogućnosti integrisanja u društvenu zajednicu na različite načine, osnaživanjem njihovih socijalnih vještina i usmjeravanjem istih kroz kvalitetno a zabavno provođenje slobodnog vremena.

Djeca od drame dobijaju, prije i iznad svega – zadovoljstvo. Tačnije, kao glavni nosioci filma, uz podršku crnogorske glumice Branke Otašević koja je angažovana kao glavni rukovodilac ovog projekta, moći će da iskažu svoj kreativni potencijal, da se pronađu u ulozi glumskih aktera, da istraže svoje granice i da se osjećaju ravnopravnim članovima zajednice u kojoj žive.

Kratkometražni film koji za temu ima djelo loklanog karaktera koji promoviše Bijelo Polje, kao i život i tradiciju Bijelog Polja, uz podršku angažovane glumice, osoblja dnevnog centra i psihologa, kako bi sami film bio kreiran na što realniji način, odnosno kako bi se djeca sa smetnjama u razvoju pronašla u glumačkoj ulozi i što bolje “iznijela” isti.

Prezentacija samog rada, kao i sakupljanje priča o Bijelom Polju kroz kadrove i priča filma u kom će biti smjena kadrova praćena glasovima djece kao i zaposlenih  i njihovim postignutim rezultatima u radu sa glumicom.

Premijera kratkometražnog filma sa djecom iz Dnevnog centra “Tisa” održana je 18. maja 2022. godine u 19h U Centru za kulturu u Bijelom Polju.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti