spot_img

Održano Otvoreno prvenstvo Crne Gore u frizeraju

spot_img

Podijumom prelijepe sale Srednje medicinske škole u Podgorici prodefilovalo je preko dvije stotine takmičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Motivacije je bilo napretek, kreacije, atraktivne frizure i modeli oduševili su posjetioce na tribinama. Mnogi takmičari, posebno najmlađi, sticali su dragocjeno iskustvo, ujedno dostojno predstavivši škole i profesore koji im prenose znanje.
Žiriju nije bilo lako odlučiti se prilikom bodovanja. Mnogi su dobili nagrade i diplome, a najbolji takmičari pehare i medalje. U kategoriji Barber Cut za učenike prva četiri mjesta osvojili su Feik Rašitović iz Beograda, Podgoričanin Melsim Smajić, Lazar Ćirić iz Beograda i Stefan Ćulafić iz Podgorice. U kategoriji Svadbena frizura za učenike na pobjedničko postolje popela se Cetinjanka Ksenija Vasiljević, drugi je bio Luka Šarac iz Beograda, Brigita Farkaš iz Novog Sada treća, a Andrijana Stojanović i Milan Miletić osvojili su četvrto i peto mjesto. Plasman u kategoriji Minival za učenike: zlato je otišlo u Beograd Svetlani Filipović, srebro je ostalo u Podgorici kod Anastasije Prelević, a ostala tri mjesta zauzeli su Edina Hidić, Rada Janković i Almin Kurpejović.
U kategoriji Svadbena frizura za seniore najbolje su bile Mirjana Prajo, Adisa Ahmetović i Radmila Tomov. Kategorija Salon Style Podgorici je donijela dva prva mjesta, zahvaljujući Luki Bulatoviću i Gojku Gogiću, a treće je zauzeo Beograđanin Dejan Janković.

 

U kategoriji Progressive cut prva nagrada je pripala Branku Erdeljanu iz Beograda, druga i treća Podgoričankama Olgici Grujić i Maji Bulatovic. Muški seniori u kategoriji Prestige gala ostvarili su sljedeći plasman: Mirjana Prajo iz Beograda prvo mjesto, Adis Ahmetović drugo i Eldar Esević treće. Avangard look seniori žene bodovan je ovako: prvo mjesto Branko Erdeljan iz Beograda, drugo i treće Podgoričanke Olgica Grujić i Tina Uskoković. Kategorija Barber cut seniori: pobjednički pehar je podigao Nikola Radojević, drugo mjesto pripalo jr Jovanu Deđanskom, a Dejanu Jankoviću treće. Takmičenje u Low skin fade za seniore: Nikola Radojević prvo mjesto, Luka Bulatović drugo i Toše Stančev treće.
Kategorija Hair tattoo seniori muški: Kenan Mujčinović je bio najbolji, a iza njega Jusuf Avdagić na drugom i Nikola Radojević na trećem mjestu. Muški juniori u kategoriji Salon Style: prvi Dragutin Đuković, drugi Novica Abramović, treći Đorđe Miletić.
Plasman u kategoriji Svadbena frizura za juniore: Mila Petrić iz Kluba Frizera Zoran je bila najbolja, Viktor Ćosić drugi, Selma Rakovac treća.
Ukupan međunarodni plasman u Salon Style kategoriji: Nikola Radojević prvi, a zatim slijede Luka Bulatović, Dejan Janković, Jovan Deđanski, Miloš Živković, Milan Filipović i Filip Milošević.
Ukupan plasman Muška moda za Crnu Goru: prvo mjesto Luka Bulatović, drugo Miloš Živković, treće Milan Filipović, četvrto Filip Milošević i peto Nemanja Bogdanović.
Ukupan plasman u kategoriji Ženska moda: prvi Branko Erdeljan, druga Olgica Grujić, treća Maja Bulatović, četvrta Dea Kolučelo i Maša Pavićević peta.
Ukupan plasman za škole u CG: najbolja je Mješovita škola Spasoje Raspopović iz Podgorice, iza nje slijede Cetinjska srednja stručna škola, Nikšićka stručna škola, Srednja škola Berane, Resurni centar za sluh i govor iz Kotora, Srednja mješovita škola iz Herceg Novog, a sedmo mjesto podijelile su Poljoprivredna škola iz Bara i Srednja stručna škola iz Pljevalja.
Plasman srednjih škola na međunarodnom nivou: prvo mjesto Škola za njegu i ljepotu Beograd, Mješovita srednja škola Tuzla i Srednja stručna škola Gračanica.
Ove godine dodijeljena je i specijalna nagrada za najtalentovanije frizere koja nosi ime po  Dušku Radoviću-Bajlu. Prva nagrada pripala je Nikoleti Jovićević iz Kotora, druga Stefanu Ćulafiću iz Podgorice, a treća i četvrta Sajmi Purišić iz Berana i Brigiti Farkaš iz Novog Sada.
“Drago nam je da smo uspjeli da organizujemo ovako veliko takmičenje na ovom nivou, po standardima OMC-a, čiji su predstavnici Dušan Ličina i Bane Babić nadzirali takmičenje. Publika je došla u velikom broju da podrži svoje favorite. Imali smo sjajnu podršku osoblja Medicinske škole koje nam je izašlo ususret ustupivši nam svoju salu, imali smo idealne uslove želio javno da im se zahvalim. I naši gosti su imali samo riječi hvale i uputili nam poziv za nastup na Otvorenom prvenstvu Srbije, koje se održava najesen u Novom Sadu”, rekao je Zoran Vukčević ispred Saveza frizera Crne Gore.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO