Nedavno objavljeno

Olivera Tičević: Mizetu sam gradila sa velikom pažnjom

Razgovarala Svetlana Peruničić

Ansambl opere Boemi, koja je u januaru premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), oduševio je publiku koja je ovacijama pozdravila 120 osoba uključenih u realizaciju tog, do sada najvećeg projekta te vrste u našoj zemji.
Jedan od glavnih likova povjeren je operskoj pjevačici iz Bijelog Polja, Oliveri Tičević, koja je odlično iznijela zahtjevnu ulogu Mizete, pokazavši još jednom svoj raskošni talenat koji je brižljivo usavršavala u inostranstvu.
U intervjuu za Graciju Olivera kaže da je publika kroz Boeme prepoznala opersku umjetnost kao podjednako značajnu o odnosu na ostale i da opera kod nas ima budućnost. Od brojnih planova u ovoj godini izdvaja muzičko-scenski projekat Slavuj – priču o crnogorskoj divi Kseniji Cicvarić, koju će krajem februara na svoj način predočiti publici u Crnoj Gori.

Šta za Vas predstavlja učešće u operi Boemi, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP-a)?
– Bavljenje svojim pozivom i pred svojom publikom, zbog čega sam posebno emotivna i ponosna.
Šta je na Vas ostavilo najjači utisak i kako je reagovala publika?
– Naša publika je, čini mi se, kroz ovu produkciju Boema prepoznala opersku umjetnost kao podjednako značajnu kao i ostale umjetnosti, i ovacijama pokazala svijetlu budućnost opere u našem nacionalnom teatru. Nadam se da će svaka sljedeća predstava biti puna do posljednjeg mjesta, kao što su to bila izvođenja u januaru.
Jeste li imali tremu ili osjećali veću odgovornost zbog činjenice da su u publici bili Vaši majka i otac?
– Moja porodica je moja najveća podrška u svakom trenutku, bili fizički prisutni ili ne.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 176, 7.2.2020.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti