Opada vam kosa?

Gubitak 100 vlasi dnevno smatra se normalnim, dok ispadanje više od 300 može da upućuje na problem – pokušajte ga riješiti na prirodan način

Ako ste mislili da je ispadanje kose samo muški problem, varate se! S ovom se pojavom suočava sve veći broj pripadnica nježnijeg pola. Prirodni ciklus kose je takav da ona mora ispasti jednog dana. Gubitak od sto vlasi dnevno smatra se normalnim – sjetite se samo svih tih silnih dlaka koje nalazite na podu kupatila, u kadi ili na četki… Pokušajte s nekim od sljedećih prirodnih tretmana kose da ublažite ili riješite problem:

Tretmani vrućim uljem
Možete da koristite maslinovo ili kokosovo ulje. Zagrijte ga tako da je toplo – nipošto vruće – i umasirajte u vlasište. Glavu pokrijte kapom za tuširanje i pričekajte jedan sat, te kosu isperite šamponom kao i inače.

Prirodni sokovi
Vlasište možete da izmasirate i sokom bijelog luka, luka ili đumbira. Riječ je o izuzetno ljekovitim biljkama i začinima koji se koriste vjekovima. Za najbolje rezultate umasirajte sok i ostavite preko noći. Ujutro dobor isperite šamponom.

Aloe vera
Gel aloe vere umiruje kožu oštećenu iritacijom, upalom ili povredom i djeluje protivupalno. Masiranjem vlasišta gelom ove biljke možete da uspostavite idealni pH, što pomaže rastu kose. Takođe, korištenjem aloe vere zadržavate vodu, a s obzirom da jedna četvrtina kose otpada na vodu, ova bitna funkcija omogućuje njegovane vlasi.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...