Otvoren 5. Internacionalni modni festival – IFF PORTO MONTENEGRO/TIVAT 2023.

spot_img

Jubilarno peto izdanje IFF Porto Montenegro/Tivat 2023, u organizaciji Fabrike i Porto Montenegra, otvoreno je sinoć revijama Rami Al Alija i Agathe Ruiz de la Prade.
“Svi moramo imati snove koje je teško realizovati u periodu u kome živimo: post corona period, ratovi, svjetska ekonomska kriza koju svi osjećamo…. Međutim, zahvaljujući timu snova, Fabrika i Porto Montenegra, snovi postaju stvarnost”, rekla je vlasnica agencije Fabrika Vesna Mandić. Mandić je potom dodala da je Al Alijeva želja bila da na crvenom tepihu njegove kreacije nose poznate Crnogorke te su to učinile dizajnerka i influenserka Tijana Osmanagić i glumica Sanja Popović.

IFF Porto Montenegro je i ove godine okupio poznate modne kreatore, uticajne ličnosti iz svijeta mode iz cijelog sveta, lokalne, regionalne i internacionalne medije, predstavnike svjetskog jet seta….IFF Porto Montenegro je već postao važna ljetnja modna destinacija i kao takva promoviše ne samo Porto Montenegro, već i grad Tivat i Crnogorsku obalu.

Rami Al Ali se predstavio sa dijelom kolekcije koja je prije desetak dana premijerno prikazana na Nedjelji visoke mode u Parizu, a u drugom dijelu revije je prikazao kratku rekapitulaciju svog rada, kako nalaže običaj, kada se kreator prvi put predstavlja u jednoj zemlji. Njegova kolekcija brojnu publiku u Synchru ostavila je bez daha. Alijeve kreacije su bogate mnoštvom slojeva i volumenom, čime je pokazao kako doživljava ženstvenost savremene dame.

Aghata Ruiz de la Prada je predstavila je kolekciju Love, u skladu sa motom IFF-a – Samo ljepota i ljubav mogu spasiti svijet.

Ova modna revija donijela je ogromnu radost publici koja je zajedno sa nasmijanim i razdraganim manekenkama pljeskala u ritmu španske temperamentne muzike. Kako ljubav dolazi iz srca, srca su bila na najvećem broju modela, ili kao detalji u obliku rajfa u kosi. Njena kolekcija je donijela radost bogatim koloritom koji je preplavio modnu pistu i pretvorio je u žurku punu radosti i veselja.

U nastavku festivala, druge večeri, biće prikazana kolekcija jednog od najpoznatijih svjetskih kreatora, Tony Warda.

Direktan prenos obje večeri IFF-a su na RTCG, sa početkom u 21h.

Glavni sponzor IFF Porto Montenegro je hotel REGENT PORTO MONTENEGRO koji je kao i prethodnih godina svojim lifestylom, besprijekornim smještajem i uslugom bio najbolji mogući domaćin uglednim gostima iz svjetske mode.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO