Otvoren konkurs za stipendije u programu Najbolji iz jugoistočne Evrope

spot_img

Erste banka i u studijskoj godini 2019/2020 podržava program razvoja i daljeg obrazovanja Best of South-East (Najbolji iz jugoistočne Evrope), koji talentovanim i vrijednim studentima nudi mogućnost jednogodišnjih stipendija do 10.000 eura.
Program sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji s univerzitetima u Gracu i u Leobenu. Konkurs za stipendije je već otvoren, a mogu se prijaviti studenti prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i muzike – koncertnog i operskog pjevanja. Program Najbolji iz jugoistočne Evrope namijenjen je studentima državljanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji su na osnovnim i postdiplomskim studijama na univerzitetima u matičnim državama ili u inostranstvu.
Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put. Za program se mogu prijaviti studenti sa akreditovanih univerziteta koji: završavaju trogodišnje studije, počinju ili su na specijalističkim studijama, imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.
U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu, mjesečni džeparac, školarinu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen, kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine. Studenti ekonomije i prava koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank.
Rokovi za online prijavu za stipendije: za studente ekonomije i prava rok za slanje aplikacija je 5. decembar; za studente tehničkih fakulteta rok je 12. decembar; studenti metalurgije/geologije mogu slati prijave do 10. decembra, a studenti pjevanja do 30. novembra.
Više detalja o uslovima i procesu prijave na internet stranici Erste banke, sekcija O Banci, Odgovornost prema zajednici.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO