Otvoren logopedsko-psihološki kabinet za najmlađe u prostorijama Crvenog krsta Cetinje

U prostorijama Crvenog krsta Cetinje počeo je sa radom Logopedsko - psihološki kabinet čije su usluge namjenjene djeci početnih razreda osnovnih škola.

spot_img

Crveni krst Cetinje i JU Centar za Dnevni boravak udružili su snage i kroz pilot projekat “Ujedinjenom akcijom budimo im vjetar u leđa” omogućili djeci, kojoj je to potrebno, adekvatan psihološko-logopedski rad u svom gradu.

Direktor JU Centar za Dnevni boravak Božidar P. Drecun

Direktor JU Centar za Dnevni boravak Božidar P. Drecun kazao je da ovaj servis rješava brojne izazove kako za djecu, tako i za njihove roditelje ili staratelje.

“Na uspostavljanje ovog važnog servisa podstakli su nas podaci o sve većem broju djece kojoj je potreban neki vid logopedsko-psihološke terapije, kao i želja da pomognemo roditeljima koji ovu uslugu svojoj djeci ne mogu da obezbjede na Cetinju, dok odvođenje djece na  tretmane u druge gradove iziskuje dodatna finansijska sredstva,” kazao je Drecun.

On je pojasnio da su u saradnji sa osnovnim školama upoznali roditelje sa postupkom prijave djece.

“Nakon prijave, logopedi i psiholozi će obaviti testiranja kako bi se procijenilo kojoj djeci je rad sa stručnim licima najneophodniji,” kazao je Drecun.

-

Kao pilot projekat, aktivnosti Logopedsko-psihološkog kabineta odvijaće se u periodu do 31. decembra 2022. godine, uz nastojanje Crvenog krsta i JU Centra za dnevni boravak da obezbijede finansijska sredstva za dugotrajno uspostavljanje ove usluge kako bi svakom djetetu bila dostupna.

„Imamo puno dobre volje i entuzijazma i nadamo se da će naša zajednica to prepoznati i podržati kako bismo zajedno stvorili uslove koji podstiču razvoj naše djece,” zaključio je Drecun.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO