spot_img

Otvoreno o estetskim intervencijama

U današnje vrijeme, kada su fotografije javnih osoba dostupne u svakom trenutku i iz svakog ugla, analiza “before and after” svakodnevna je pojava...

spot_img

Jesu li ili nisu? Sve veća rasprostranjenost špekulacija na društvenim mrežama u kombinaciji sa svojevrsnom stigmom prema plastičnoj hirurgiji i korektivnim zahvatima, navela je mnoge slavne osobe da preveniraju tračeve te otvoreno progovore o svojim intervencijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Žizel Bundšen, jedna od najuticajnijih osoba u svijetu modelinga, u svojim memoarima pisala je o svom životnom iskustvu. Takođe je govorila o povećanju grudi koje je napravila 2015. godine. Za operaciju se odlučila nakon rođenja i dojenja dvoje djece, jer, kako ističe, i pored zdrave ishrane i svakodnevnog vježbanja jedino grudi nije mogla da vrati u prvobitno stanje. Uprkos poljuljanom samopouzdanju u nemilosrdnom svijetu velikih očekivanja uz ogroman pritisak javnosti, Žizel je bila i ostala sinonim ljepote i savršenstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Faris (@annafaris)

Američka glumica Ana Faris u svojim memoarima je otkrila da je “sredila” dva područja kojima nije bila zadovoljna. Faris je povećala grudi i ne žali radi plastične operacije, ali takođe govori i o nezadovoljstvu prvom intervencijom na usnama, koju je kasnije korigovala da bi izgledale što prirodnije.

-

Kortni Koks, poznata “prijateljica”, ističe kako se sada osjeća bolje nego ikada. “Odrasla sam u ubjeđenju da je izgled najvažniji.” Glumački poziv, kako kaže, nameće visoke standarde ljepote te je nastojala samo držati korak s trendovima, no priznaje da je pogoršala svoj izgled. Sada se mnogo bolje i sa više pažnje posvećuje sebi. I dalje se redovno podvrgava laserskim tretmanima i microneedlingu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ARIEL WINTER (@arielwinter)

Američka glumica Arijel Vinter, poznata po ulozi u TV seriji Modern Family, kao tinejdžerka je zbog velikih grudi doživljavala mnoge neugodnosti pod reflektorima Holivuda. Kupovina kupaćih kostima bila je prava noćna mora, kao i pronalaženje odjeće za crveni tepih. Bolovi u leđima, problemi sa kičmom konačno su je doveli do odluke da se podvrgne plastičnoj operaciji smanjenja grudi u dobi od 17 godina. Zbog neugodnog iskustva kroz koje je prolazila prije operacije, Vinter otvoreno govori o benefitima smanjenja grudi te naglašava da mlade djevojke s istim problemom treba da potraže pomoć stručnjaka koji će im dati savjet za operaciju.

“Mnogo je uspješnih žena u Holivudu koje od početka karijere smatraju da nisu dovoljno dobre te zbog toga stalno nešto pokušavaju dokazati. A kada, naprimjer, priznaš da primaš ‘injekcije za ljepotu’ to je kao javno priznanje vlastite slabosti. Smatram da je previše onih koji iskrenost smatraju slabošću i da je upravo zbog toga malo onih koji govore o tome”, rekla je, između ostalog, Gvinet Paltrou za Harper‘s Bazaar. Nikada se nije bojala da razgovara o mnogim tabu temama, želeći da na taj način podstakne druge žene da budu otvorenije, da se ne ustručavaju govoriti o onome što čine kako bi izgledale i osjećale se bolje. Gvinet je prije dvije godine svojim pratiocima na Instagramu otkrila kako konačno izgleda “manje ljutito” i to već nakon prvog antiage tretmana Xeominom, koji joj je ublažio bore između obrva, a zadržala je prirodan izgled. Glumica, rođena 1972. godine, priznala je da je sa navršenih 40 imala krizu srednjih godina. Tada je prvi put otišla na estetsku intervenciju, a onda je napravila dugu pauzu jer “nisam ličila na sebe, cijelo čelo mi je izgledalo kao zaleđeno”.

Lica poznatih prije i poslije rinoplastike

 

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO