Ovo niste znali o snovima

spot_img

Snove možete kontrolisati Ideja da snove možete zauzdati i kontrolisati šta ćete sanjati čini se poput holivudskog sna. Prema rezultatima istraživanja u kojem je učestvovalo 3000 ljudi, snovi se doista mogu kontrolisati. Ustvari, 64,9 % ispitanika potvrdilo je kako su sanjali unutar još jednoga sna, a 34 % ispitanika tvrdilo je kako mogu kontrolisati svoje snove. Međutim, vještinu stavljanja snova pod kontrolu nemaju svi, no dobra vijest je da ona može da se razvije, a tehnika kontrolisanja vlastitih snova posebno je korisna za pojedince koji pate od ponavljajućih noćnih mora. Prije spavanja nekoliko puta mirno ponovite rečenicu – Ako ponovno budem sanjao taj san, sjetiću se da je to samo san i biti svjestan toga. Kada u snu postanete svjesni da je to samo san ne samo da ćete moći da prekinete snove o čudovištu i započeti da sanjate o Bredu Pitu, već ćete moći i u budućnosti izbjegavati noćne more.

I za najčudnije snove postoji tumačenje Teško je vjerovati da neki bezvezni san o majici, cirkusu ili snježnoj oluji može imati veze sa stvarnošću ali, prema riječima stručnjaka, svaki san u sebi krije simboliku i značenje koje je potencijalno povezano sa stvarnim životom, samo ga treba pronaći. “Značenje naših snova često se odnosi na stvari koje treba da shvatimo o sebi samima i svijetu oko nas. Umjesto da glavu razbijate u nastojanju da protumačite neobične snove, razmislite o tome kakve osjećaje je kod vas takav san izazvao. Često značenje neobičnih snova ne uspijevamo otkriti zbog čudnih komponenti koje sadržava, ali najbitnije je šta osjećamo nakon takvih snov”, kaže psihoterapeut Džefri Samber.

Snovi koji se ponavljaju možda su poruka iz podsvijesti Muči vas noćna mora koja se ponavlja već nekoliko noći zaredom? Psihoterapeuti sugerišu da potražite skrivene poruke u tim snovima kako biste se zauvijek riješili te noćne more. Naprimjer, vrlo česta noćna mora je ona povezana s gubitkom ili pucanjem zuba. Kako biste shvatili taj san, razmislite o tome što vaši zubi predstavljaju. U snovima, zubi, kao i bilo koji drugi dio vaših usta, mogu biti simbol vaših riječi. Noćne more o zubima mogle bi značiti da vam vaša podsvijest poručuje da biste trebali više pažnje posvetiti onome šta i kako govorite.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO