Ozge Gurel: Iskrenost je univerzalni jezik

Popularna turska glumica nedavno je boravila u Crnoj Gori, što smo iskoristili da je bolje upoznamo i predstavimo onima koji je znaju kroz uloge u serijama Sulejman Veličanstveni, Pun mjesec, Sezona trešanja i Gospodin pogrešni

spot_img

Razgovarala Dragana Đurić
Foto Gabriele Di Martino

Poznata turska filmska i televizijska glumica Ozge Gurel na našim prostorima je poznata po ulogama u serijama, a mi smo poželjeli da bolje upoznamo osobu koju smo zavoljeli kroz lik Zejnep. Glumicu smo sreli tokom regionalne revije Pinko u organizaciji kompanije Samms u Porto Montenegru i saznali da veliku pažnju poklanja dobrotvornom radu i da ne voli da planira mnogo unaprijed.

Ko je Ozge Gurel? Koliko ljudi ima privilegiju da Vas stvarno poznaje?
– Nikada nisam uživala u tajanstvenosti ili misterioznosti, osim kada su u pričama. Otvorena sam u komunikaciji i puštam ljudima da me upoznaju, jer smatram da su detalji ti koji nam zaista govore o osobi. I učim o detaljima svaki dan, zajedno sa mojim najmilijima sa kojima putujem zajedno. Moji saputnici su moja porodica, moj suprug i moji prijatelji. Oni me najbolje poznaju i razumijemo se i bez da progovorim.
Kako ste proveli godine između rođenja u Istanbulu i završetka srednje školu u Silivriju?
– Imala sam veoma srećno djetinjstvo. Srećna sam što imam porodicu koja mi je omogućila da otkrijem sebe. Bio je to veoma važan proces koji me je natjerao da sanjam i radujem se svojoj budućnosti, a takođe mi je pokazao da svaka odluka ima posljedice i da zbir tih posljedica može da oblikuje moj život.

Zanimljivo je da ste studirali ekonomiju na Bejkent univerzitetu, ali ga niste završili…
– Da, ekonomiju i dalje mnogo volim i želim da se bavim time u nekom dijelu svog života, ali samo djelimično. Studije su ostale nedovršene jer sam tad odlučila da ne želim da mi to bude profesija i da mi je potrebno iskustvo da naučim šta želim.
Kada ste odlučili da krenete na časove glume?
– Bilo je to u periodu dok sam radila u kuhinji. Taj posao postao je nezadovoljavajući, a još se uvijek nisam opredijelila za svoju profesiju. Dok sam razmišljala o tome šta bih voljela u životu, palo mi je na pamet da volim priče, da slušam i da ih pričam. Toliko sam čvrsto bila odlučila da mi treba promjena, da sam se iste večeri prijavila na program obuke “iza scene”.
A u svijet glume zakoračili ste sa likom Zejnep, veoma popularnim u Crnoj Gori. Kakav je osjećaj bio kada ste prvi put čuli da ćete imati glavnu ulogu?
– Audicija za lik Zejnep je bila prva audicija kojoj sam prisustvovala u životu. Bilo je veoma iznenađujuće i uzbudljivo. Nisam imala prethodnog iskustva ili obuke, ali sam maštala o glumi. Ovakva situacija mi je omogućila da budem veoma objektivna prema struci. Poslije svog prvog posla napravila sam pauzu da razmislim i pobrinem se za druge stvari, a onda sam shvatila da mi nedostaje gluma, pa sam odlučila da se obučim i na kraju se fokusiram na to.
Da li ste znali da ovdje imate prave fanove?
– Iskreno, nisam znala da se to gleda u Crnoj Gori, bila sam jako iznenađena i srećna.
Sezona trešanja bila je prva turska TV serija emitovana na italijanskoj televiziji, a Vaše uloge vole i u Italiji. Šta mislite zašto je imala veliki uspjeh kod njihove publike?
– Sezona trešanja je veoma topla priča, a snimanje je bilo svima zabavno i lijepo, i svi smo veoma uživali. Iskrenost je univerzalni jezik. Mislim da imamo mnogo toga zajedničkog sa Italijanima.
​​​Imate mnogo obožavalaca, a koliko imate prijatelja?
– Imam veliku sreću što imam mnogo veoma dobrih prijatelja.

Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 217, oktobar 2023.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO